Ivan Pudar: Moj favorit je Rakitić koji se diže iz utakmicu u utakmici

Subota, 28. rujna 2024. 09:45 Napisao/la  T. B.
Ivan Pudar
Ivan Pudar

Bivši Hajdukov trener Ivan Pudar prati sve utakmice u HNL-u, dakako da je u ovom trenutku u fokusu Jadranski derbi na Rujevici:

- U derbiju nema favorita, šanse su 50 prema 50 posto. Gotovo u pravilu kada se igraju ovakve utakmice nije bitno tko je u kakvoj formi, na kojem je mjestu na tablici, derbi često odlučuje neka sitnica koju nitko nije predvidio. Tako će vjerujem biti i ovoga puta, kaže Pudar.

Susreću se dvije vodeće momčadi na tablici, koja bi to sitnica mogla biti odlučujuća?

- Iskreno, sve mi "miriše" da bi susret mogao završiti bez pobjednika. Čini mi se da bi s tim rezultatom bili zadovoljni jedan i drugi trener. Jedno je sigurno, Gattuso neće krenuti svim snagma prema domaćim vratima. Odigrat će talijansku utakmicu. Prvi zadatak koji će postaviti pred svoju ekipu je da ne primi gol, a u napadu što urade. Na takav način dobili su Dinama. Najviše se očekuje od Livaje, moj favorit je Rakitić koji se diže iz utakmicu u utakmici, s njim se diže cijela momčad. Rakitić bi po meni mogao biti ključna figura derbija.

Riječani su puni samopouzdanja?

- Igraju dobar i prije svega efikasan nogomet. Primili su samo jedan gol i to od Dinama na Rujevici. I njima je bitno ne izgubiti. Imaju strašan vezni red, Pašalić, Fruk, Janković mogu svakom napraviti pregršt problema. Bit će to neizvjestan derbi.

Dinamo je vratio Nenada Bjelicu?

- To je samo dokaz da žele biti najbolji. Bjelica je jedan od njihovih trofejnih trenera i zna kako treba prodrmati momčad. Prvenstvo je dugo, bit će još iznenađenja.

Tablice omogućuje Sofascore