Istra 1961 - Hajduk: Može li pulska momčad nastaviti pozitivnu seriju?

Subota, 08. ožujka 2014. 10:16 Napisao/la  SC

Pula, nedjelja (19): Istra 1961 - Hajduk. Prošle sezone Istra je osvojila 7 bodova u tri utakmice protiv Hajduka. Ove sezone u Puli je završilo 0:0, a u Splitu je Istra pobijedila 1:0

Istra 1961 i Hajduk od 19 sati u nedjelju na stadionu Aldo Drosina igraju najzanimljiviju utakmicu 25. kola. Utakmica je zanimljiva zbog toga što Istra ima pozitivan skor u utakmicama protiv Hajduka. Prošle sezone Istra je osvojila 7 bodova u tri utakmice. Ove sezone u Puli je završilo 0:0, a u Splitu je Istra pobijedila 1:0. Hajduk je nakon toga poražen u Osijeku, a onda je krenula splitska serija od 16 utakmica bez poraza.

Zanimljivo je da su Istra i Hajduk dvije najuspješnije gostujuće momčadi: Istra je sakupila 23, Hajduk 22 boda na gostovanjima.

- Uvijek je teško igrati protiv jedne takve momčadi kao što je Hajduk, ni danas neće biti ništa drugačije, možda čak i teže jer su oni sada u naletu. Splićani su u odličnoj formi, u tom su segmentu u ovom trenutku zacijelo najbolji u Hrvatskoj i to su potvrdili kroz zadnje utakmice na kojima se moglo vidjeti da imaju "glavu i rep" te da ih je njihov stručni stožer odlično posložio. Stoga je sigurno da nas očekuje nimalo lagana utakmica, pogotovo što ni mi nismo u nekoj bajnoj formi, kaže Slavko Blagojević, nogometaš Istre 1961.

Trenutačna forma ništa ne mora značiti u utakmicama posebnog naboja kakvi se one između Istre i Hajduka. Istra se prometnula u najtežeg protivnika Hajduka u HNL-u:

- Premda na Drosini igramo puno teže nego izvan Pule i stalno smo pod nekim pritiskom, ne znam iskreno zbog čega, svi u svlačionici živimo za tu utakmicu na kojoj samo zajedništvom možemo doći do željenog rezultata. Želimo se odužiti šefu za katastrofalnu predstavu koju smo pružili u Osijeku, naročito u prvom poluvremenu koje nam je bilo najgore u ovoj sezoni, iskupiti se, a usto nam dolazi Hajduk, što će ti veći motiv od toga, zaključuje Blagojević.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.