Istra 1961 - Hajduk: Može li pulska momčad nastaviti pozitivnu seriju?

Subota, 08. ožujka 2014. 10:16 Napisao/la  SC

Pula, nedjelja (19): Istra 1961 - Hajduk. Prošle sezone Istra je osvojila 7 bodova u tri utakmice protiv Hajduka. Ove sezone u Puli je završilo 0:0, a u Splitu je Istra pobijedila 1:0

Istra 1961 i Hajduk od 19 sati u nedjelju na stadionu Aldo Drosina igraju najzanimljiviju utakmicu 25. kola. Utakmica je zanimljiva zbog toga što Istra ima pozitivan skor u utakmicama protiv Hajduka. Prošle sezone Istra je osvojila 7 bodova u tri utakmice. Ove sezone u Puli je završilo 0:0, a u Splitu je Istra pobijedila 1:0. Hajduk je nakon toga poražen u Osijeku, a onda je krenula splitska serija od 16 utakmica bez poraza.

Zanimljivo je da su Istra i Hajduk dvije najuspješnije gostujuće momčadi: Istra je sakupila 23, Hajduk 22 boda na gostovanjima.

- Uvijek je teško igrati protiv jedne takve momčadi kao što je Hajduk, ni danas neće biti ništa drugačije, možda čak i teže jer su oni sada u naletu. Splićani su u odličnoj formi, u tom su segmentu u ovom trenutku zacijelo najbolji u Hrvatskoj i to su potvrdili kroz zadnje utakmice na kojima se moglo vidjeti da imaju "glavu i rep" te da ih je njihov stručni stožer odlično posložio. Stoga je sigurno da nas očekuje nimalo lagana utakmica, pogotovo što ni mi nismo u nekoj bajnoj formi, kaže Slavko Blagojević, nogometaš Istre 1961.

Trenutačna forma ništa ne mora značiti u utakmicama posebnog naboja kakvi se one između Istre i Hajduka. Istra se prometnula u najtežeg protivnika Hajduka u HNL-u:

- Premda na Drosini igramo puno teže nego izvan Pule i stalno smo pod nekim pritiskom, ne znam iskreno zbog čega, svi u svlačionici živimo za tu utakmicu na kojoj samo zajedništvom možemo doći do željenog rezultata. Želimo se odužiti šefu za katastrofalnu predstavu koju smo pružili u Osijeku, naročito u prvom poluvremenu koje nam je bilo najgore u ovoj sezoni, iskupiti se, a usto nam dolazi Hajduk, što će ti veći motiv od toga, zaključuje Blagojević.

Standings provided by Sofascore