Igor Štimac, trener Zadra: Mi smo na tablici proljeća druga najbolja momčad što puno govori o našem radu

Nedjelja, 12. travnja 2015. 15:43 Napisao/la  SC

U ligi samo Dinamo odskače individualnom kvalitetom, o momčadskoj igri neću govoriti. Odmah iza su po kvaliteti kadra Rijeka i Split, te Hajduk koji ovog proljeća ne prezentira što bi s onim što ima trebao, kaže Štimac


Zadar nastavlja nizati pozitivne rezulate pod vodstvom Igora Štimca, na gostovanju kod Splita momčad Zdra uspjela je osvojiti bod (1:1) pogotkom Jure Jerbića u sudačkoj nadoknadi:

- Na kraju sam iznimno zadovoljan rezultatom, prije svega jer smo bili svjesni da je Split jedna od najpotentnijih momčadi u ovom natjecanju. S ovim zadnjim rezultatima na Poljudu podigli su samopouzdanje i jasno da nam nije bilo lako. Mislim da je Split tijekom bio bolji suparnik, međutim mi smo imali prvu pravu priliku, ali Pešić nije imao sreće, Zagorac je i dalje za njega nepremostiva prepreka. Kad sam vidio koliko Split nastoji zadržati na vremenu, nešto je u meni govorilo da će im se to vratiti, kaže Štimac.

Prema učinku Zadar u proljetnom dijelu sezone u vrhu HNL-a:

- Ne zamaramo se previše s onim što drugi rade jer znamo da isključivo sami o sebi odlučujemo. Svojim igračima skidam kapu, jer niti pitaju za plaću, niti pričaju o njoj već su samo koncentrirani na nogomet. Mi smo na tablici proljeća druga najbolja momčad što puno govori i o radu koji se događa u Zadru, postali smo momčad koja ne gubi vjeru, koja ne klone duhom i koja nakon što primi gol, ne pada već teži tome da preokrene rezultat. U ligi samo Dinamo odskače individualnom kvalitetom, o momčadskoj igri neću govoriti. Odmah iza su po kvaliteti kadra Rijeka i Split, te Hajduk koji ovog proljeća ne prezentira što bi s onim što ima trebao prezentirati. I onda smo na kraju svi ostali, zaključuje Štimac.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.