Igor Štimac, trener Zadra: Mi smo na tablici proljeća druga najbolja momčad što puno govori o našem radu

Nedjelja, 12. travnja 2015. 15:43 Napisao/la  SC

U ligi samo Dinamo odskače individualnom kvalitetom, o momčadskoj igri neću govoriti. Odmah iza su po kvaliteti kadra Rijeka i Split, te Hajduk koji ovog proljeća ne prezentira što bi s onim što ima trebao, kaže Štimac


Zadar nastavlja nizati pozitivne rezulate pod vodstvom Igora Štimca, na gostovanju kod Splita momčad Zdra uspjela je osvojiti bod (1:1) pogotkom Jure Jerbića u sudačkoj nadoknadi:

- Na kraju sam iznimno zadovoljan rezultatom, prije svega jer smo bili svjesni da je Split jedna od najpotentnijih momčadi u ovom natjecanju. S ovim zadnjim rezultatima na Poljudu podigli su samopouzdanje i jasno da nam nije bilo lako. Mislim da je Split tijekom bio bolji suparnik, međutim mi smo imali prvu pravu priliku, ali Pešić nije imao sreće, Zagorac je i dalje za njega nepremostiva prepreka. Kad sam vidio koliko Split nastoji zadržati na vremenu, nešto je u meni govorilo da će im se to vratiti, kaže Štimac.

Prema učinku Zadar u proljetnom dijelu sezone u vrhu HNL-a:

- Ne zamaramo se previše s onim što drugi rade jer znamo da isključivo sami o sebi odlučujemo. Svojim igračima skidam kapu, jer niti pitaju za plaću, niti pričaju o njoj već su samo koncentrirani na nogomet. Mi smo na tablici proljeća druga najbolja momčad što puno govori i o radu koji se događa u Zadru, postali smo momčad koja ne gubi vjeru, koja ne klone duhom i koja nakon što primi gol, ne pada već teži tome da preokrene rezultat. U ligi samo Dinamo odskače individualnom kvalitetom, o momčadskoj igri neću govoriti. Odmah iza su po kvaliteti kadra Rijeka i Split, te Hajduk koji ovog proljeća ne prezentira što bi s onim što ima trebao prezentirati. I onda smo na kraju svi ostali, zaključuje Štimac.

Standings provided by Sofascore