RIJEKA - DINAMO 1:1 Igor Bišćan: Više je bio penal nego što nije, Petev nije donio nešto specifično

Nedjelja, 09. travnja 2017. 18:41 Napisao/la  SC

Rijeka je automatski dominirala, s jednim, dva dodavanja dolazila je u šansu, imala je četiri, pet, šest situacija iz kojih je morala zabiti, smatra Bišćan


Igor Bišćan gostovao je u televizijskoj emisiji Sport nedjeljom, gdje je tema bio bio derbi između Rijeke i Dinama (1:1).

Trener Rudeša nekadašnji je prvotimac modrih i eruopski prvak u dresu Liverpoola, Bišćan je ovako prokomentirao sporni trenutak u 92. minuti:

- Više je bio penal nego što nije, procijenjuje Bišćan duel Leškovića i Andrijaševića.

- Kad u 85. minuti imaš ruku na peharu, naravno da je jako teško primiti gol, a Rijeka nema to iskustvo stati na loptu, što Dinamo ima. Riječani su sigurno  razočarani, kad si toliko blizu, toliko bolji, a ne pobijediš.. Kod nas su zbog prošlosti ljudi izgubili vjeru u poštenje, te se odmah sumnja, radi skandal, smatra Bišćan, koji je ovako proanalizirao igru:

- Dinamu je problem bio iznositi loptu, Rijeka je kvalitetna što su zasluge trenera i igrača. Cijelu su sezonu na visokoj razini i nisu slučajno gdje jesu. Dinamo ima problema, ali ne samo Dinamo, problema kad je visok tempo, kad suparnik igra agresivno u sredini, jer tada treba brzo misliti i riješiti loptu, a to puno troši igrače. Znamo za taj problem kad izađemo u Europu. Ne samo ova momčad nego i moja generacija. Rijeka je automatski dominirala, s jednim, dva dodavanja dolazila je u šansu, imala je četiri, pet, šest situacija iz kojih je morala zabiti.. Teško je temeljiti optimizam na individualnoj kvaliteti, tim više što i Rijeka ima Andrijaševića, Vešovića, Ristovskog... Ako ćemo uspoređivati, Rijeka ima možda i više kvalitetnih pojedinaca nego Dinamo. Znamo da Sammir nije igrač velikih radnih navika, nego poteza, ni Antolić nije fizički i trkački jak, Rijeka ima čvršće, jače, konkretnije igrače. Više se pita Rijeku jer igra bolje, organiziranije, konkretnije, rekao je Bišćan.

Prognoza glasi ovako:

- Šanse su 70:30 za Rijeku! Nisam siguran da Dinamo ovakvom igrom može pobijediti sve do kraja. Mora dignuti razinu igre. Petev nije donio nešto specifično, Dinamo ulaže puno i ima najbolje igrače, ali treba se ugledati na Rijeku ili bilo koga drugoga koji idu dugoročnim planom i logičnim smjerom. Treba držati trenera duži period, inače neće izgraditi prepoznatljivost. Sve te mlade igrače Dinamo afirmira i dobro unovči, ali problem je što s tim novcem. Malo se kupi pojačanja poput Soudanija, premalo u odnosu na broj stranaca koji je dolazio. A Rijeci sad nije lako proizvesti mladog igrača iz svoga pogona jer digli su ljestvicu, te također moraju dovoditi igrače. Ali čini se da to rade kvalitetnije, za manje novca i bolje pogađaju. Sve se vidi na terenu, zaključuje Bišćan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.