RIJEKA - DINAMO 1:1 Igor Bišćan: Više je bio penal nego što nije, Petev nije donio nešto specifično

Nedjelja, 09. travnja 2017. 18:41 Napisao/la  SC

Rijeka je automatski dominirala, s jednim, dva dodavanja dolazila je u šansu, imala je četiri, pet, šest situacija iz kojih je morala zabiti, smatra Bišćan


Igor Bišćan gostovao je u televizijskoj emisiji Sport nedjeljom, gdje je tema bio bio derbi između Rijeke i Dinama (1:1).

Trener Rudeša nekadašnji je prvotimac modrih i eruopski prvak u dresu Liverpoola, Bišćan je ovako prokomentirao sporni trenutak u 92. minuti:

- Više je bio penal nego što nije, procijenjuje Bišćan duel Leškovića i Andrijaševića.

- Kad u 85. minuti imaš ruku na peharu, naravno da je jako teško primiti gol, a Rijeka nema to iskustvo stati na loptu, što Dinamo ima. Riječani su sigurno  razočarani, kad si toliko blizu, toliko bolji, a ne pobijediš.. Kod nas su zbog prošlosti ljudi izgubili vjeru u poštenje, te se odmah sumnja, radi skandal, smatra Bišćan, koji je ovako proanalizirao igru:

- Dinamu je problem bio iznositi loptu, Rijeka je kvalitetna što su zasluge trenera i igrača. Cijelu su sezonu na visokoj razini i nisu slučajno gdje jesu. Dinamo ima problema, ali ne samo Dinamo, problema kad je visok tempo, kad suparnik igra agresivno u sredini, jer tada treba brzo misliti i riješiti loptu, a to puno troši igrače. Znamo za taj problem kad izađemo u Europu. Ne samo ova momčad nego i moja generacija. Rijeka je automatski dominirala, s jednim, dva dodavanja dolazila je u šansu, imala je četiri, pet, šest situacija iz kojih je morala zabiti.. Teško je temeljiti optimizam na individualnoj kvaliteti, tim više što i Rijeka ima Andrijaševića, Vešovića, Ristovskog... Ako ćemo uspoređivati, Rijeka ima možda i više kvalitetnih pojedinaca nego Dinamo. Znamo da Sammir nije igrač velikih radnih navika, nego poteza, ni Antolić nije fizički i trkački jak, Rijeka ima čvršće, jače, konkretnije igrače. Više se pita Rijeku jer igra bolje, organiziranije, konkretnije, rekao je Bišćan.

Prognoza glasi ovako:

- Šanse su 70:30 za Rijeku! Nisam siguran da Dinamo ovakvom igrom može pobijediti sve do kraja. Mora dignuti razinu igre. Petev nije donio nešto specifično, Dinamo ulaže puno i ima najbolje igrače, ali treba se ugledati na Rijeku ili bilo koga drugoga koji idu dugoročnim planom i logičnim smjerom. Treba držati trenera duži period, inače neće izgraditi prepoznatljivost. Sve te mlade igrače Dinamo afirmira i dobro unovči, ali problem je što s tim novcem. Malo se kupi pojačanja poput Soudanija, premalo u odnosu na broj stranaca koji je dolazio. A Rijeci sad nije lako proizvesti mladog igrača iz svoga pogona jer digli su ljestvicu, te također moraju dovoditi igrače. Ali čini se da to rade kvalitetnije, za manje novca i bolje pogađaju. Sve se vidi na terenu, zaključuje Bišćan.

Standings provided by Sofascore