PRVA HNL Hajduk dominirao protiv nikad lošijeg Dinama na Maksimiru, Rijeka u srijedu protiv Osijeka juri jesensku titulu prvaka

Nedjelja, 05. prosinca 2021. 22:53 Napisao/la  SC

Nismo dopustili Dinamu da igra dobro, uvijek si dobar onoliko koliko ti to protivnik dopusti, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas

Marko Livaja
Marko Livaja Foto: Screenshot

U derbiju 18. kola Prve HNL Hajduk je na Maksimiru pobijedio Dinamo 2:0, čime je samo produbljena kriza u redovima modrih.

Pogodak odluke postigao je Marko Livaja, Sahiti je u sudačkoj nadoknadi vremena pogotkom na asistenciju Livaje samo stavio točku na „i“ utakmice u kojoj su Splićani dominirali nanijevši modrima drugi uzastopni poraz na Maksimiru, što se Dinamu nije dogodilo već znatan niz godina.

- Nismo dopustili Dinamu da igra dobro, uvijek si dobar onoliko koliko ti to protivnik dopusti. Ne mogu uspoređivati Hajduk iz prošlosti s ovim Hajdukom jer tada nisam bio trener, ali imamo jako dobru momčad stalno rastemo, imamo dovoljno kvalitetnih igrača da pobjeđujemo u ovakvim utakmicama. Pobijediti je jedno, ali doći na Maksimir i dominirati, igrati kao velika momčad je uspjeh, zadovoljan je bio Valdas Dambrauskas nakon derbija u kojem Dinamo praktički svih 90 minuta nije ozbiljnije zaprijetio suparnicima.

- Imamo problem i moramo ga riješiti. Nekih mehanizama u igri nema, imamo četiri utakmice do kraja koje moramo izgurati na kvalitetan način, pomoću karaktera i kvalitete koju imamo, rekao je Željko Kopić, novom treneru Dinama momčad je bila potpuno inferiorna Hajduku, bez imalo agresivnosti i hrabrosti.

Dinamo je promijenio trenera, ali ne i navike igrača, za raliku od Hajduka.

Valdas Damrabuskas ostvario je četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu na klupi Hajduka, nakon što je slavio na Rujevici sada je doveo Rijeku u idealnu poziciju da pobjedom protiv Osijeka u zaostaloj utakmici 14. kola u srijedu na Rujevici praktički osigura titulu jesenskog prvaka.

U slučaju pobjede u srijedu Rijeka bi Osijeku pobjegla za četiri, Hajduku za šest, a Dinamu za čak osam bodova.

Hajduk i Dinamo moraju odigrati još jednu zaostalu utakmicu, ali ona će se igrati tek na proljeće.

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.