PRVA HNL Hajduk dominirao protiv nikad lošijeg Dinama na Maksimiru, Rijeka u srijedu protiv Osijeka juri jesensku titulu prvaka

Nedjelja, 05. prosinca 2021. 22:53 Napisao/la  SC

Nismo dopustili Dinamu da igra dobro, uvijek si dobar onoliko koliko ti to protivnik dopusti, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas

Marko Livaja
Marko Livaja Foto: Screenshot

U derbiju 18. kola Prve HNL Hajduk je na Maksimiru pobijedio Dinamo 2:0, čime je samo produbljena kriza u redovima modrih.

Pogodak odluke postigao je Marko Livaja, Sahiti je u sudačkoj nadoknadi vremena pogotkom na asistenciju Livaje samo stavio točku na „i“ utakmice u kojoj su Splićani dominirali nanijevši modrima drugi uzastopni poraz na Maksimiru, što se Dinamu nije dogodilo već znatan niz godina.

- Nismo dopustili Dinamu da igra dobro, uvijek si dobar onoliko koliko ti to protivnik dopusti. Ne mogu uspoređivati Hajduk iz prošlosti s ovim Hajdukom jer tada nisam bio trener, ali imamo jako dobru momčad stalno rastemo, imamo dovoljno kvalitetnih igrača da pobjeđujemo u ovakvim utakmicama. Pobijediti je jedno, ali doći na Maksimir i dominirati, igrati kao velika momčad je uspjeh, zadovoljan je bio Valdas Dambrauskas nakon derbija u kojem Dinamo praktički svih 90 minuta nije ozbiljnije zaprijetio suparnicima.

- Imamo problem i moramo ga riješiti. Nekih mehanizama u igri nema, imamo četiri utakmice do kraja koje moramo izgurati na kvalitetan način, pomoću karaktera i kvalitete koju imamo, rekao je Željko Kopić, novom treneru Dinama momčad je bila potpuno inferiorna Hajduku, bez imalo agresivnosti i hrabrosti.

Dinamo je promijenio trenera, ali ne i navike igrača, za raliku od Hajduka.

Valdas Damrabuskas ostvario je četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu na klupi Hajduka, nakon što je slavio na Rujevici sada je doveo Rijeku u idealnu poziciju da pobjedom protiv Osijeka u zaostaloj utakmici 14. kola u srijedu na Rujevici praktički osigura titulu jesenskog prvaka.

U slučaju pobjede u srijedu Rijeka bi Osijeku pobjegla za četiri, Hajduku za šest, a Dinamu za čak osam bodova.

Hajduk i Dinamo moraju odigrati još jednu zaostalu utakmicu, ali ona će se igrati tek na proljeće.

 

 

Tablice omogućuje Sofascore