Goran Tomić: Ne znam hoće li Hajduk napasti Rijeku, bitno je da znamo što ćemo mi raditi!

Subota, 20. studenog 2021. 13:26 Napisao/la  SC

S te strane moramo imati plan, moramo biti pametni, igrati svoju prepoznatljivu igru, biti opasni u završnici, organizirani u obrani

Goran Tomić
Goran Tomić

Nogometaši Rijeke u nedjelju od 17.30 sati na Rujevici igraju Jadranski derbi protiv Hajduka.

- Jadranski derbi je uvijek jedna posebna utakmica za sve. Osjeti se posebno ozračje, igrači to osjećaju, znaju da je pred nama bitna utakmica, ali nikako i ključna. Još nije prošlo niti pola sezone, tako da je s te strane to samo jedna utakmica u nizu. Na vrhu smo, cilj je da tu i ostanemo, što znači da ćemo napraviti sve što je potrebno da bodovi ostanu kod nas na Rujevici. Stanje u ekipi je odlično, imamo još nekih dilema što se tiče sastava, ali to ćemo razriješiti na posljednjem treningu. Svi jedva čekaju da utakmica počne i svi se veselimo utakmici, započeo je Goran Tomić, trener nogometaša Rijeke.

Riječani Jadranski derbi dočekuju kao vodeća momčad lige, ali i momčad koja je povezala tri utakmice bez premiljenog pogotka.

- Sigurno da me to veseli. Pričali smo i radili na tu temu, previše golova smo u nekim utakmicama primili. Veseli me ta reakcija momčadi, faza obrane je stvar želje i odlučnosti da se obrani gol. Ne samo kada je u pitanju zadnja linija, nego i čitava momčad. U tim nekim utakmicama djelovali smo kompaktno i organizirano kao momčad i to me veseli. Jesmo li pripremili nešto posebno za Hajduk? - Znamo njihove najkvalitetnije strane, Livaja je najkvalitetniji igrač Hajuduka i igrač koji radi prevagu. S te strane moramo biti koncentrirani i djelovati kao ekipa, a ne pojedinačno.

Smolčić ima kartone, vratili su se Galović i Tomečak?

- Vratili su se, imamo još neke dileme što se tiče zadnje linije, ali oni su u konkurenciji.

Hajduk je dobio novoga trenera?

- Znamo svi da je Hajduk složio konkurentnu momčad za vrh tablice, doveli su sada ozbiljnog i kvalitetnog trenera koji iza sebe ima dobar rad i kvalitetan rezultat iz Gorice i Bugarske. Prilagodba i priprema za utakmicu je možda malo drugačija, ali Hajduk je kvalitetan, prvenstvo je zanimljivo.

S Poljuda su najavili napadačku igru, mislite li da će zaista Hajduk napasti Rijeku na Rujevici?

- Teško je to procijeniti. Bitno je da mi znamo što ćemo mi raditi. S te strane moramo imati plan, moramo biti pametni, igrati svoju prepoznatljivu igru, biti opasni u završnici, organizirani u obrani. Generalno, očekujem dobru predstavu od svoje momčadi, zaključio je Goran Tomić.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.