Goran Tomić: Ne znam hoće li Hajduk napasti Rijeku, bitno je da znamo što ćemo mi raditi!

Subota, 20. studenog 2021. 13:26 Napisao/la  SC

S te strane moramo imati plan, moramo biti pametni, igrati svoju prepoznatljivu igru, biti opasni u završnici, organizirani u obrani

Goran Tomić
Goran Tomić

Nogometaši Rijeke u nedjelju od 17.30 sati na Rujevici igraju Jadranski derbi protiv Hajduka.

- Jadranski derbi je uvijek jedna posebna utakmica za sve. Osjeti se posebno ozračje, igrači to osjećaju, znaju da je pred nama bitna utakmica, ali nikako i ključna. Još nije prošlo niti pola sezone, tako da je s te strane to samo jedna utakmica u nizu. Na vrhu smo, cilj je da tu i ostanemo, što znači da ćemo napraviti sve što je potrebno da bodovi ostanu kod nas na Rujevici. Stanje u ekipi je odlično, imamo još nekih dilema što se tiče sastava, ali to ćemo razriješiti na posljednjem treningu. Svi jedva čekaju da utakmica počne i svi se veselimo utakmici, započeo je Goran Tomić, trener nogometaša Rijeke.

Riječani Jadranski derbi dočekuju kao vodeća momčad lige, ali i momčad koja je povezala tri utakmice bez premiljenog pogotka.

- Sigurno da me to veseli. Pričali smo i radili na tu temu, previše golova smo u nekim utakmicama primili. Veseli me ta reakcija momčadi, faza obrane je stvar želje i odlučnosti da se obrani gol. Ne samo kada je u pitanju zadnja linija, nego i čitava momčad. U tim nekim utakmicama djelovali smo kompaktno i organizirano kao momčad i to me veseli. Jesmo li pripremili nešto posebno za Hajduk? - Znamo njihove najkvalitetnije strane, Livaja je najkvalitetniji igrač Hajuduka i igrač koji radi prevagu. S te strane moramo biti koncentrirani i djelovati kao ekipa, a ne pojedinačno.

Smolčić ima kartone, vratili su se Galović i Tomečak?

- Vratili su se, imamo još neke dileme što se tiče zadnje linije, ali oni su u konkurenciji.

Hajduk je dobio novoga trenera?

- Znamo svi da je Hajduk složio konkurentnu momčad za vrh tablice, doveli su sada ozbiljnog i kvalitetnog trenera koji iza sebe ima dobar rad i kvalitetan rezultat iz Gorice i Bugarske. Prilagodba i priprema za utakmicu je možda malo drugačija, ali Hajduk je kvalitetan, prvenstvo je zanimljivo.

S Poljuda su najavili napadačku igru, mislite li da će zaista Hajduk napasti Rijeku na Rujevici?

- Teško je to procijeniti. Bitno je da mi znamo što ćemo mi raditi. S te strane moramo imati plan, moramo biti pametni, igrati svoju prepoznatljivu igru, biti opasni u završnici, organizirani u obrani. Generalno, očekujem dobru predstavu od svoje momčadi, zaključio je Goran Tomić.

Tablice omogućuje Sofascore