Filip Kasalica u Istri 1961, bivši napadač Crvene zvezde došao na preporuku Roberta Prosinečkog

Utorak, 11. kolovoza 2015. 14:57 Napisao/la  SC

Nisam puno znao o Istri prije nego što sam došao, a veliku zaslugu što sam stigao u Pulu ima Robert Prosinečki, koji mi je bio trener u Crvenoj zvezdi i koji mi je rekao sve najbolje o klubu i gradu, kaže Kasalica


Filip Kasalica novi je igrač Istre 1961, 26-godišnji napadač Istre 1961. Seniorsku karijeru je započeo u OFK Beograd, a nastavio u Hajduku iz Kule i Slobodi iz Užica. Od 2012. do 2014. je igrao za beogradsku Crvenu zvezdu, prošlu sezonu proveo u Južnoj Koreji u momčadi Hyundai Ulsan. Bio je član U-21 i seniorske reprezentacije Crne Gore.

- Malo sam pratio hrvatski nogomet i znam da je Dinamo dominantan. Nisam puno znao o Istri prije nego što sam došao, a veliku zaslugu što sam stigao u Pulu ima Robert Prosinečki, koji mi je bio trener u Crvenoj zvezdi i koji mi je rekao sve najbolje o klubu i gradu. Isto tako čuo sam se s Mirićem i Nikolićem, koji su mi rekli samo pozitivne stvari o ligi. U Istru sam došao s nadom da ću igrati i da ću zabijati puno golova. Prošle sezone sam igrao u Koreji gdje je prvi dio prvenstva bio dobar, ali je u drugom djelu došao novi trener koji se nije više oslanjao na strance pa nisam igrao. Od kada sam se vratio iz Koreje, trenirao sam u Beogradu i na kraju stigao u Istru, rekao je Kasalica.

Kasalica je iznio svoje viđenje pulskog kluba.

- Klub ima europske ambicije i koliko sam vidio na utakmici s Hajdukom mislim da ima odličnu momčad. Nisam toliko pratio događanja u hrvatskom nogometu, ali nikad se ne zna što nosi novi dan. Poznajem Đurića protiv kojeg sam igrao u Srbiji i Nikolića s kojim sam igrao u OFK Beogradu, kaže Kasalica.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.