Filip Kasalica u Istri 1961, bivši napadač Crvene zvezde došao na preporuku Roberta Prosinečkog

Utorak, 11. kolovoza 2015. 14:57 Napisao/la  SC

Nisam puno znao o Istri prije nego što sam došao, a veliku zaslugu što sam stigao u Pulu ima Robert Prosinečki, koji mi je bio trener u Crvenoj zvezdi i koji mi je rekao sve najbolje o klubu i gradu, kaže Kasalica


Filip Kasalica novi je igrač Istre 1961, 26-godišnji napadač Istre 1961. Seniorsku karijeru je započeo u OFK Beograd, a nastavio u Hajduku iz Kule i Slobodi iz Užica. Od 2012. do 2014. je igrao za beogradsku Crvenu zvezdu, prošlu sezonu proveo u Južnoj Koreji u momčadi Hyundai Ulsan. Bio je član U-21 i seniorske reprezentacije Crne Gore.

- Malo sam pratio hrvatski nogomet i znam da je Dinamo dominantan. Nisam puno znao o Istri prije nego što sam došao, a veliku zaslugu što sam stigao u Pulu ima Robert Prosinečki, koji mi je bio trener u Crvenoj zvezdi i koji mi je rekao sve najbolje o klubu i gradu. Isto tako čuo sam se s Mirićem i Nikolićem, koji su mi rekli samo pozitivne stvari o ligi. U Istru sam došao s nadom da ću igrati i da ću zabijati puno golova. Prošle sezone sam igrao u Koreji gdje je prvi dio prvenstva bio dobar, ali je u drugom djelu došao novi trener koji se nije više oslanjao na strance pa nisam igrao. Od kada sam se vratio iz Koreje, trenirao sam u Beogradu i na kraju stigao u Istru, rekao je Kasalica.

Kasalica je iznio svoje viđenje pulskog kluba.

- Klub ima europske ambicije i koliko sam vidio na utakmici s Hajdukom mislim da ima odličnu momčad. Nisam toliko pratio događanja u hrvatskom nogometu, ali nikad se ne zna što nosi novi dan. Poznajem Đurića protiv kojeg sam igrao u Srbiji i Nikolića s kojim sam igrao u OFK Beogradu, kaže Kasalica.

Standings provided by Sofascore