Europska liga: Hajduk protiv Maccabija na HTV-u, Lokomotiva protiv Genka na HNTV-u

Četvrtak, 18. kolovoza 2016. 12:09 Napisao/la  SC

Danas  samo Bayern, Real Madrid i Barcelona mogu dopustiti taj luksuz da od prve minute zaigraju visoki presing, kaže Tomislav Ivković


Nogometaši Hajduka će večeras od 19 sati igrati protiv Maccabi Tel Aviva u Izraelu prvu utakmicu play-offa Europske lige.

Na putu do play-offa pred bijelima su stajali rumunjski Iasi i ukrajinska Oleksandrije, ali Maccabi je momčad s najvećom kvalitetom od svih tih protivnika, te iskustvom igranja u Ligi prvaka.

Trener Marijan Pušnik na raspolaganju ima gotovo sve igrače, moguće je da Kamerunac Ohandza igra od početka utakmice. Hajduk je zatražio odgddu utakmice protiv Rijeke u nedjelju, stigla je odbijenica:

- Ritam igranja Hajduka, Dinama i Lokomotive u domaćem prvenstvu i u europskim natjecanjima ne ide na ruku klubovima, ali što je - tu je, trebamo se tomu prilagoditi i zbog toga rotiramo puno igrača, kaže Pušnik.

Lokomotiva igra protiv belgijskog Genka (20), mlada momčad sprema se ući u klupsku povijest:

- Svi smo sretni i zadovoljni što smo došli u ovu situaciju, u kojoj u dvije utakmice možemo riješiti ulazak u Europsku ligu. Svjesni smo zadatka koji je pred nama, svjesni smo kvalitete protivnika, koji je na sigurno visokom nivou. Danas  samo Bayern, Real Madrid i Barcelona mogu dopustiti taj luksuz da od prve minute zaigraju visoki presing, napadnu svoje suparnike vrlo visoko. Nećemo umirati od ljepote, niti krenuti grlom u jagode. Što se tiče mladosti, vrlo smo slični - što se tiče načina igre, također smo slični. Tko bude taktički bolje postavljen i koncentriraniji, imat će veće šanse za uspjeh. Uvijek odlučuju nijanse, a to su igrači koji u određenom trenutku donosu prevagu. Vjerujem da smo imali dovoljno vremena za oporavak nakon utakmice protiv Rijeke, kazao je trener Tomislav Ivković, koji u svoim sastavu ima ček šest U-21 reprezentativaca.

Utakmicu Hajduka prenosi HTV, utakmicu Lokomotive prenosi HNTV ili punim imenom Hrvatska nogometna televizija.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.