Europska liga: Hajduk protiv Maccabija na HTV-u, Lokomotiva protiv Genka na HNTV-u

Četvrtak, 18. kolovoza 2016. 12:09 Napisao/la  SC

Danas  samo Bayern, Real Madrid i Barcelona mogu dopustiti taj luksuz da od prve minute zaigraju visoki presing, kaže Tomislav Ivković


Nogometaši Hajduka će večeras od 19 sati igrati protiv Maccabi Tel Aviva u Izraelu prvu utakmicu play-offa Europske lige.

Na putu do play-offa pred bijelima su stajali rumunjski Iasi i ukrajinska Oleksandrije, ali Maccabi je momčad s najvećom kvalitetom od svih tih protivnika, te iskustvom igranja u Ligi prvaka.

Trener Marijan Pušnik na raspolaganju ima gotovo sve igrače, moguće je da Kamerunac Ohandza igra od početka utakmice. Hajduk je zatražio odgddu utakmice protiv Rijeke u nedjelju, stigla je odbijenica:

- Ritam igranja Hajduka, Dinama i Lokomotive u domaćem prvenstvu i u europskim natjecanjima ne ide na ruku klubovima, ali što je - tu je, trebamo se tomu prilagoditi i zbog toga rotiramo puno igrača, kaže Pušnik.

Lokomotiva igra protiv belgijskog Genka (20), mlada momčad sprema se ući u klupsku povijest:

- Svi smo sretni i zadovoljni što smo došli u ovu situaciju, u kojoj u dvije utakmice možemo riješiti ulazak u Europsku ligu. Svjesni smo zadatka koji je pred nama, svjesni smo kvalitete protivnika, koji je na sigurno visokom nivou. Danas  samo Bayern, Real Madrid i Barcelona mogu dopustiti taj luksuz da od prve minute zaigraju visoki presing, napadnu svoje suparnike vrlo visoko. Nećemo umirati od ljepote, niti krenuti grlom u jagode. Što se tiče mladosti, vrlo smo slični - što se tiče načina igre, također smo slični. Tko bude taktički bolje postavljen i koncentriraniji, imat će veće šanse za uspjeh. Uvijek odlučuju nijanse, a to su igrači koji u određenom trenutku donosu prevagu. Vjerujem da smo imali dovoljno vremena za oporavak nakon utakmice protiv Rijeke, kazao je trener Tomislav Ivković, koji u svoim sastavu ima ček šest U-21 reprezentativaca.

Utakmicu Hajduka prenosi HTV, utakmicu Lokomotive prenosi HNTV ili punim imenom Hrvatska nogometna televizija.

Standings provided by Sofascore