MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio Lokomotivu u Kranjčevićevoj

Subota, 17. kolovoza 2013. 21:00 Napisao/la  SC

Utakmica 6. kola: Dinamo - Lokomotiva 2:1. Sammir zaigrao nakon duže stanke

MaxTV Prva liga – 6. kolo

DINAMO – LOKOMOTIVA 2:1

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 3000

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Šimunović (9), 2:0 Fernandes (59), 2:1 Puljić (78)

Žuti kartoni: Šimunović, Leko, Sammir (Dinamo) Šitum (Lokomotiva)

DINAMO: Zelenika – Pivarić, Šimunić. Šimunović, Pinto – Leko, Pamić (83 Brozović) – Soudani (70 Halilović), Husejinović (64 Sammir), Fernandes – Čop

LOKOMOTIVA: Picak – Matas (61 Samateh), Puljić, Barbarić, Bručić – Chago, Pajač (84 Čabraja), Mrzljak – Šitum, Pjaca – Lendrić (67 Martinac)

Dinamo je uspješno apsolvrao povijesnu, prvu utakmicu u kojoj je maksimirski stadion zamijenio onim u Kranjčevićevoj ulici. Iako bez ozlijeđenih Ademija, Addyja, Antolića i Sarea nije za Plave bilo većih problema. Početni pritisak urodio je plodom u devetoj minuti. Korner je s lijeve strane izveo Zvonko Pamić, na prvoj vratnici loptu je prenio Leko, a dugoputujuću loptu je nakon katastrofalne reakcije Lokomotivine obrane u gol pospremio Šimunović. Odmah nakon pogotka ponovno je Dinamo prijetio i to najprije preko Soudanija, a potom je dobru priliku imao i Fernandes.

I 'lokosi' su prijetili, i to nemali broj puta u prvom dijelu. U 22. minuti strijelac gola za Dinamo Jozo Šimunović umalo je postao strijelac i za goste, ali je njegov autogol poništen zbog zaleđa Matasa. I onda, osam minuta kasnije prvi je puta propustilo u obrani Dinama. Lendrić je izašao na dvoboj oči u oči sa Zelenikom koji je njegov udarac obranio. Kasnije je pomoćnik Krmar signalizirao nepostojeće zaleđe. Neugodno po Zeleniku bilo je i u 36. minuti kada je Pajač umalo pogodio rašlje iz slobodnog udarca. Vratar Dinama skrenuo je u korner. Posljednju priliku u prvome dijelu imao je Čop, ali lukavim lobom iz neposredne blizine prebacio je i Picaka, ali i vrata.

U nastavku je očekivano tempo utakmice nešto opao, a primjetna je bila i Dinamova igra 'na mahove', što bi dakako moglo biti kažnjivo u europskim ogledima koji predstoje hrvatskom prvaku. U 59. minuti Husejinović je obavio pola posla na sredini terena, uposlio Fernandesa koji vara Picaka i lopta odlazi u gol za 2:0. Lokomotiva se ponešto otvorila u nastavku, probao je Pajač iz daljine u 66. minuti. Do pogotka su gosti u Kranjčevićevoj uspjeli doći dvanaest minuta prije kraja kada je Samateh nakon bezazlene akcije po desnoj strani ubacio za Puljića. Bivši Dinamov igrać glavom od vratnice postavlja konačnih 2:1. Mogla je Lokomotiva do boda u završnici susreta, ali je Pajač odbijenu loptu nakon ubačaja krivo zahvatio te je ona otišla pored vratnice.

I u desetom međusobnom ogledu u HNL-u Dinamo je uspio svladati Lokomotivu. Otac je tako ponovno pobjedio sina, a zlobnicima dao prostora za komentiranje. Naravno, rekli bi oni, Lokomotiva mora pustiti Dinamu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.