MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio Lokomotivu u Kranjčevićevoj

Subota, 17. kolovoza 2013. 21:00 Napisao/la  SC

Utakmica 6. kola: Dinamo - Lokomotiva 2:1. Sammir zaigrao nakon duže stanke

MaxTV Prva liga – 6. kolo

DINAMO – LOKOMOTIVA 2:1

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 3000

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Šimunović (9), 2:0 Fernandes (59), 2:1 Puljić (78)

Žuti kartoni: Šimunović, Leko, Sammir (Dinamo) Šitum (Lokomotiva)

DINAMO: Zelenika – Pivarić, Šimunić. Šimunović, Pinto – Leko, Pamić (83 Brozović) – Soudani (70 Halilović), Husejinović (64 Sammir), Fernandes – Čop

LOKOMOTIVA: Picak – Matas (61 Samateh), Puljić, Barbarić, Bručić – Chago, Pajač (84 Čabraja), Mrzljak – Šitum, Pjaca – Lendrić (67 Martinac)

Dinamo je uspješno apsolvrao povijesnu, prvu utakmicu u kojoj je maksimirski stadion zamijenio onim u Kranjčevićevoj ulici. Iako bez ozlijeđenih Ademija, Addyja, Antolića i Sarea nije za Plave bilo većih problema. Početni pritisak urodio je plodom u devetoj minuti. Korner je s lijeve strane izveo Zvonko Pamić, na prvoj vratnici loptu je prenio Leko, a dugoputujuću loptu je nakon katastrofalne reakcije Lokomotivine obrane u gol pospremio Šimunović. Odmah nakon pogotka ponovno je Dinamo prijetio i to najprije preko Soudanija, a potom je dobru priliku imao i Fernandes.

I 'lokosi' su prijetili, i to nemali broj puta u prvom dijelu. U 22. minuti strijelac gola za Dinamo Jozo Šimunović umalo je postao strijelac i za goste, ali je njegov autogol poništen zbog zaleđa Matasa. I onda, osam minuta kasnije prvi je puta propustilo u obrani Dinama. Lendrić je izašao na dvoboj oči u oči sa Zelenikom koji je njegov udarac obranio. Kasnije je pomoćnik Krmar signalizirao nepostojeće zaleđe. Neugodno po Zeleniku bilo je i u 36. minuti kada je Pajač umalo pogodio rašlje iz slobodnog udarca. Vratar Dinama skrenuo je u korner. Posljednju priliku u prvome dijelu imao je Čop, ali lukavim lobom iz neposredne blizine prebacio je i Picaka, ali i vrata.

U nastavku je očekivano tempo utakmice nešto opao, a primjetna je bila i Dinamova igra 'na mahove', što bi dakako moglo biti kažnjivo u europskim ogledima koji predstoje hrvatskom prvaku. U 59. minuti Husejinović je obavio pola posla na sredini terena, uposlio Fernandesa koji vara Picaka i lopta odlazi u gol za 2:0. Lokomotiva se ponešto otvorila u nastavku, probao je Pajač iz daljine u 66. minuti. Do pogotka su gosti u Kranjčevićevoj uspjeli doći dvanaest minuta prije kraja kada je Samateh nakon bezazlene akcije po desnoj strani ubacio za Puljića. Bivši Dinamov igrać glavom od vratnice postavlja konačnih 2:1. Mogla je Lokomotiva do boda u završnici susreta, ali je Pajač odbijenu loptu nakon ubačaja krivo zahvatio te je ona otišla pored vratnice.

I u desetom međusobnom ogledu u HNL-u Dinamo je uspio svladati Lokomotivu. Otac je tako ponovno pobjedio sina, a zlobnicima dao prostora za komentiranje. Naravno, rekli bi oni, Lokomotiva mora pustiti Dinamu.

Standings provided by Sofascore