SUKOB U PULI

Gradonačelnik prozvao upravu kluba

Ponedjeljak, 12. srpnja 2021. 17:58 Napisao/la  SC

U klubu duboko razočarani gradonačelnikom

Filip Zoričić
Filip Zoričić

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić zamijenio Darka Raića Sudara s Ivanom Žagarom na poziciji predstavnika Grada u Istri 1961.

Novom gradonačelniku upitna je namjena trošenja proračunskog novca za školu nogometa kao i pozicije drugih članova Upravnog odbora, Mikela Lauzurice i Darka Podnara, za koje tvrdi da po Zakonu o radu ne mogu biti u sastavu Odbora.

- Žagar jako dobro poznaje razmišljanje navijača zbog kojih se naposljetku i igra nogomet. Situacija u klubu nije dobra, posebno kod pitanja financiranja omladinskog pogona i ne davanja izvješća o načinu korištenja javnog novca kojim ga drad financira iznosom većim od milijun kuna. Sam Raić Sudar mi je prošli tjedan na sastanku u mom uredu rekao da se Upravni odbor rijetko sastaje, a moram istaknuti da i ostali članovi Upravnog odbora ne mogu prema Zakonu o radu biti u tom sastavu, prenosi Zoričićevu izjavu Glas Istre.

- Ako dajemo novac za omladinski pogon, onda se on mora tako koristiti. Prije 15 dana iz Ureda Grada smo pomogli s deset tisuća kuna za djevojčice Istre 1961 da bi otišle na turnir koje su naposljetku i osvojile. Sada našu djecu čeka još jedan veliki turnir i zato je važno da se javnim novcem financira upravo takav angažman, naglašava Zoričić.

Istra 1961 je većinskom vlasništvu baskijske grupacije Basconia-Alaves, Grad Pula 15 posto udjela:

- U proračunu je još 790.000 kuna koje Grad treba dati za pogon kao ostatak od ukupnog dijela, to nećemo učiniti sve dok se ne preda izvješće sa svim računima i svim stavkama iz kojih je vidljivo da se financira omladinski pogon, napominje Zoričić i najavljuje da će Grad nastaviti financirati omladinski pogon u istoj mjeri kao i do sada, ali transparentnije i odgovornije, govori Zoričić.

Uprava Istre 1961 odmah je reagirala, u ponedjeljak je održana konfrencija za novinare:

- Duboko sam razočaran s gradonačelnikom, imali smo dogovor da ćemo mu objasniti poslovanje, protekli tjedan nismo bili u direktnom kontaktu, ali sam ga pozvao na prijateljsku utakmicu s Koprom gdje sam ga htio obavijesti o našim planovima, no on me je razočarao i nije došao. Omladinski pogon financira se iz klupskog budžeta, većina novca izvaja se za plaće trenerima, a tu su i prehrana, transporti, troškovi vezani za natjecanje i velika svota novca koja ide za terene koje osiguravamo u Medulinu. Želim naglasiti da se veliki iznosi izdvajaju za infrastrkturu, naš teren na Drosini ne odgovara gabaritima, a kao posljedice takvog rada su brojne ozljede mladih igrača. Treba naglasiti da djeca ne plaćaju članarinu, a što se tiče navoda o marketingu, o tome nema smisla pričati jer o tome možemo pričati isključivo o rastu marketinških aktivnosti. Večinski vlasnik ulaže u gradski stadion, a osim nogometnog dijela tu postoje ulaganja koja idu i u druge klupske sadržaje bez kojih klub ne bi radio ovako kako radi. Mi smo bili uvjereni da imamo dobar odnos s manjinskim vlasnicima, ali isto očekujemo od njih. Ako to nije moguće, onda možemo razgovarati na neki drugi način, rekao je izvršni direktor Mikel Lauzerica.

- Kod nas se sve radi ispravno i po zakonu, tako da se nemamo što očitovati. Gotovo 450.000 kuna od 1.300.000 kuna dobivenih od grada ide u tvrtku Pula Sport za infrastrukturu i održavanje stadiona. Danas se još uvijek ulažu sredstva u brojače, brojne tehničke stvari neophodne za igranje Prve HNL. Ako se za plaće trenera u omladinskom pogonu izdvaja 2,7 milijuna kuna, o čemu mi onda govorimo?, kaže član uprave Darko Podnar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.