HVS razmišlja o domaćinstvu EP-a umjesto Izraela, uskoro konačna odluka

Četvrtak, 09. studenog 2023. 18:05 Napisao/la  SC
HVS razmišlja o domaćinstvu EP-a umjesto Izraela, uskoro konačna odluka

U svijetlu nedavne odluke o odgodi održavanja seniorskog Europskog vaterpolskog prvenstva u Netanyi, u Izraelu (3. – 16. siječnja 2024.), a zbog ratnih okolnosti koje su pogodile tu državu, Europska organizacija vodenih sportova (European Aquatics) je proteklih mjesec dana u potrazi za rješenjem pitanja organizacije odnosno domaćinstva navedenog nadmetanja.

U posljednjih dan-dva iznjedrena je ideja da Hrvatska bude jedan od organizatora natjecanja.

S tim u svezi Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza je iznio i obrazložio stav naše nacionalne vaterpolske organizacije.

– U situaciji odgode natjecanja u Izraelu i u posebnoj situaciji u kojoj se našao europski vaterpolo, Hrvatski vaterpolski savez je iznio zainteresiranost preuzimanja organizacije muškog dijela turnira u Hrvatskoj. Mi smo među najozbiljnijim kandidatima u tom pogledu i bila bi nam svako osobita čast organizirati takvo natjecanje. U novonastalim okolnostima pomanjkanja vremena u organizaciji takvog natjecanja, nije realno jamčiti spektakl na razini kakav smo imali prošle godine u Splitu, u Spaladium Areni, a na čemu su nam čestitali svi inozemni prijatelji i partneri. No, napravit ćemo sve kako bi Europsko prvenstvo održali na izuzetno visokoj razini. Hrvatska kao aktivan član European Aquaticsa, posebno u dogovoru i suradnji s prvim dopredsjednikom European Aquaticsa, dr. Josipom Varvodićem je na tragu organizacije još jednog lijepog, a u biti najjačeg sportskog natjecanja našeg sporta u Europi. Jasno da nam je u tom pogledu ključna pomoć koju smo uvijek imali od Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te naravno suradnja s gradom domaćinom. Vrlo brzo ćemo izići u javnost s daljim informacijama, ali u ovom trenutku bi bilo neozbiljno spominjati potencijalni grad domaćin dok još nismo ni s kim obavili razgovore. Mi smo se u organizacijskom pogledu dosad dokazali u vrhunskoj provedbi, kako u Zagrebu 2010., tako i u Splitu 2022. Dakako, očekujemo konačnu potvrdu European Aquaticsa u naredna dan-dva – rekao je Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.