HVS razmišlja o domaćinstvu EP-a umjesto Izraela, uskoro konačna odluka

Četvrtak, 09. studenog 2023. 18:05 Napisao/la  SC
HVS razmišlja o domaćinstvu EP-a umjesto Izraela, uskoro konačna odluka

U svijetlu nedavne odluke o odgodi održavanja seniorskog Europskog vaterpolskog prvenstva u Netanyi, u Izraelu (3. – 16. siječnja 2024.), a zbog ratnih okolnosti koje su pogodile tu državu, Europska organizacija vodenih sportova (European Aquatics) je proteklih mjesec dana u potrazi za rješenjem pitanja organizacije odnosno domaćinstva navedenog nadmetanja.

U posljednjih dan-dva iznjedrena je ideja da Hrvatska bude jedan od organizatora natjecanja.

S tim u svezi Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza je iznio i obrazložio stav naše nacionalne vaterpolske organizacije.

– U situaciji odgode natjecanja u Izraelu i u posebnoj situaciji u kojoj se našao europski vaterpolo, Hrvatski vaterpolski savez je iznio zainteresiranost preuzimanja organizacije muškog dijela turnira u Hrvatskoj. Mi smo među najozbiljnijim kandidatima u tom pogledu i bila bi nam svako osobita čast organizirati takvo natjecanje. U novonastalim okolnostima pomanjkanja vremena u organizaciji takvog natjecanja, nije realno jamčiti spektakl na razini kakav smo imali prošle godine u Splitu, u Spaladium Areni, a na čemu su nam čestitali svi inozemni prijatelji i partneri. No, napravit ćemo sve kako bi Europsko prvenstvo održali na izuzetno visokoj razini. Hrvatska kao aktivan član European Aquaticsa, posebno u dogovoru i suradnji s prvim dopredsjednikom European Aquaticsa, dr. Josipom Varvodićem je na tragu organizacije još jednog lijepog, a u biti najjačeg sportskog natjecanja našeg sporta u Europi. Jasno da nam je u tom pogledu ključna pomoć koju smo uvijek imali od Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te naravno suradnja s gradom domaćinom. Vrlo brzo ćemo izići u javnost s daljim informacijama, ali u ovom trenutku bi bilo neozbiljno spominjati potencijalni grad domaćin dok još nismo ni s kim obavili razgovore. Mi smo se u organizacijskom pogledu dosad dokazali u vrhunskoj provedbi, kako u Zagrebu 2010., tako i u Splitu 2022. Dakako, očekujemo konačnu potvrdu European Aquaticsa u naredna dan-dva – rekao je Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.