TALIJANI PRONAŠLI RJEŠENJE

Serie A igra se na jugu Italije

Subota, 18. travnja 2020. 10:06 Napisao/la  ¨SC

Ministar zdravstva najavio nastavak sezone

Serie A igra se na jugu Italije

Talijanski ministar zdravstva Walter Ricciardi potvrdio je da postoji prijedlog da se utakmice Serie A igraju u središnjem i južnom dijelu Italije.

Sjever Italije središte je epidemije koronavirusa, dok su središnja i posebice južna područja Italije relativno pošteđena zaraze.

- Situacija je sve bolja u mnogim talijanskim regijama, ali ne u svim regijama. U Lombardiji se koronavirus još uvijek širi zabrinjavajuće, generičke indikacije ne mogu se dati. Početkom svibnja moći ćemo dati prijedloge iako je situacija u nekim regijama rizična. Ovaj će se virus nastaviti širiti sve dok ne bude pronađeno cjepivo, time utječe na živote građana kao i na nogometaše. Moramo zaštititi sve. Što se tiče protokola, postoji nekoliko mogućnosti za nastavak sezone što svi žele. Italija nije ista u pogledu zaraze po regijama, u središnjem i južnom dijelu epidemija nija  tako strašna kao na sjeveru. Predložit ćemo različite mjere u skladu s geografskim područjima, drugi i treći val zaraze mogu biti opasniji od prvog: ne možemo dopustiti da se dogode, kazao je Ricciardi.

Drugima riječima, postoji mogućnost da se prvenstvo nastavi igrati u gradovima na južnom dijelu Čizme.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.