TALIJANI PRONAŠLI RJEŠENJE

Serie A igra se na jugu Italije

Subota, 18. travnja 2020. 10:06 Napisao/la  ¨SC

Ministar zdravstva najavio nastavak sezone

Serie A igra se na jugu Italije

Talijanski ministar zdravstva Walter Ricciardi potvrdio je da postoji prijedlog da se utakmice Serie A igraju u središnjem i južnom dijelu Italije.

Sjever Italije središte je epidemije koronavirusa, dok su središnja i posebice južna područja Italije relativno pošteđena zaraze.

- Situacija je sve bolja u mnogim talijanskim regijama, ali ne u svim regijama. U Lombardiji se koronavirus još uvijek širi zabrinjavajuće, generičke indikacije ne mogu se dati. Početkom svibnja moći ćemo dati prijedloge iako je situacija u nekim regijama rizična. Ovaj će se virus nastaviti širiti sve dok ne bude pronađeno cjepivo, time utječe na živote građana kao i na nogometaše. Moramo zaštititi sve. Što se tiče protokola, postoji nekoliko mogućnosti za nastavak sezone što svi žele. Italija nije ista u pogledu zaraze po regijama, u središnjem i južnom dijelu epidemija nija  tako strašna kao na sjeveru. Predložit ćemo različite mjere u skladu s geografskim područjima, drugi i treći val zaraze mogu biti opasniji od prvog: ne možemo dopustiti da se dogode, kazao je Ricciardi.

Drugima riječima, postoji mogućnost da se prvenstvo nastavi igrati u gradovima na južnom dijelu Čizme.

Tablice omogućuje Sofascore