Bundesliga: Niko Kovač postao njemački prvak, Bayern pregazio Eintracht Frankfurt

Subota, 18. svibnja 2019. 17:29 Napisao/la  SC

U zadnjih pola sata Niko Kovač dao prilike dvojici veterana i velikana, Robery i Robben postali strijelci u svojevrsnoj retropektivi slavne klupske povijesti

Niko Kovač
Niko Kovač

 

Bayern je postao njemački prvak, Niko Kovač postao je prvi hrvatski trener koji se okitio titulom prvaka u jednoj Ligi petice u modernom nogometu.

Ukupno gledano Bayern je potpuno nadigrao polufinalistu Europske lige, posebice u drugom dijelu utakmice.

Nekadašnja momčad Nike Kovača može biti zadovoljna rezultatom, Eintracht je na kraju mogao teže stradati.

Eintracht je igrao s trojicom stopera (Abraham, Hinteregger, Hasebe) i dvojicom klasičnih napadača (Rebić, Jović), zatvorenija varijanta odolijevala je naletima domaće momčadi u prvom dijelu.

Comanov pogodak u 4. minuti bitno je usmjerio utakmicu, riješio je domaćine početne nervoze.

Lewandowski i Muller imali su najbolje prilike do odmora, Gnabryjev pogodak poništen je zbog zaleđa na intervenciju VAR-a.

Šok na početku drugoga dijela!

U 53. minuti Kimmich je nogom promašio loptu na prvoj vratnici nakon ubačaja iz kuta, Abraham je na drugoj vratnici loptu skrenuo u gredu, Haller je dočekao odbijenu loptu na pravom mjestu i bez problema zatresao mrežu - 1:1

Brzo se Bayern oporavio od stresa!

Muller je pucao s vrha kaznenog prostora, Trapp je odbio loptu, najbliži je bio Alaba koji je gurnuo loptu u praznu mrežu - 2:1.

Pet minuta kasnije Sanchez se malonogometnim driblingom oslobodio čuvara na lijevoj strani kaznenog prostora, iz zatvorene pozicije "probio" je Trappa, kojemu je lopta prošla ispod ruke - 3:1.

U zadnjih pola sata Kovač je dao prilike dvojici veterana i velikana.

Ribery i Robben pozdravljeni su velikim pljeskom, nekada najbolji par bočnih napadača na svijetu odlazi na kraju sezone s novom titulom prvaka.

U 72. minuti Ribery je pokazao zašto je svojedobno slovio ponajboljim igračem na svijetu.

Sjajnim driblingom prošao je dvojicu braniča na lijevoj strani kaznenog prostora, u silovitom trku izašao ispred Trappa, elegantno prebacio vratara i podignuo Allianz Arenu na noge - 4:1.

Majstorski pogodak na oproštaju nakon 12 godina provedenih u Bayernu!

Kao u nogometnoj bajci, u 78. minuti pogodak u novu titulu prvaka ugradio je Robben nakon Alabine asistencije!

Bayern je na kraju postao prvak u svojevrsnoj retropektivi slavne povijesti i izgledne budućnosti!

Ako već nije budućnost Bayerna, kao što stalno naglašavaju njemački mediji, Niko Kovač osigurao je posebno mjesto u povijesti Bayerna.

BAYERN: Ulreich, Kimmich, Süle, Hummels, Alaba, Thiago, Goretzka (37 Sanchez), Gnabry (67 Robben), Müller, Coman (61 Ribery), Lewandowski

EINTRACHT FRANKFURT: Trapp, Abraham, Hinteregger, Hasebe, Fernandes, De Guzman (46 Haller), Da Costa, Kostić, Gaćinović, Rebić (64 Torro), Jović

Utakmice 34. kola: Bayern - Eintracht Frankfurt 5:1 (Coman 4, Alaba 53, Sanchez 58, Ribery 53, Robben 78/Haller 53), Borussia (M) - Borussia (D) 0:2 (Sancho 45, Resu 54)

Poredak: Bayern 78, Borussia (D) 76...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.