Bundesliga: Niko Kovač postao njemački prvak, Bayern pregazio Eintracht Frankfurt

Subota, 18. svibnja 2019. 17:29 Napisao/la  SC

U zadnjih pola sata Niko Kovač dao prilike dvojici veterana i velikana, Robery i Robben postali strijelci u svojevrsnoj retropektivi slavne klupske povijesti

Niko Kovač
Niko Kovač

 

Bayern je postao njemački prvak, Niko Kovač postao je prvi hrvatski trener koji se okitio titulom prvaka u jednoj Ligi petice u modernom nogometu.

Ukupno gledano Bayern je potpuno nadigrao polufinalistu Europske lige, posebice u drugom dijelu utakmice.

Nekadašnja momčad Nike Kovača može biti zadovoljna rezultatom, Eintracht je na kraju mogao teže stradati.

Eintracht je igrao s trojicom stopera (Abraham, Hinteregger, Hasebe) i dvojicom klasičnih napadača (Rebić, Jović), zatvorenija varijanta odolijevala je naletima domaće momčadi u prvom dijelu.

Comanov pogodak u 4. minuti bitno je usmjerio utakmicu, riješio je domaćine početne nervoze.

Lewandowski i Muller imali su najbolje prilike do odmora, Gnabryjev pogodak poništen je zbog zaleđa na intervenciju VAR-a.

Šok na početku drugoga dijela!

U 53. minuti Kimmich je nogom promašio loptu na prvoj vratnici nakon ubačaja iz kuta, Abraham je na drugoj vratnici loptu skrenuo u gredu, Haller je dočekao odbijenu loptu na pravom mjestu i bez problema zatresao mrežu - 1:1

Brzo se Bayern oporavio od stresa!

Muller je pucao s vrha kaznenog prostora, Trapp je odbio loptu, najbliži je bio Alaba koji je gurnuo loptu u praznu mrežu - 2:1.

Pet minuta kasnije Sanchez se malonogometnim driblingom oslobodio čuvara na lijevoj strani kaznenog prostora, iz zatvorene pozicije "probio" je Trappa, kojemu je lopta prošla ispod ruke - 3:1.

U zadnjih pola sata Kovač je dao prilike dvojici veterana i velikana.

Ribery i Robben pozdravljeni su velikim pljeskom, nekada najbolji par bočnih napadača na svijetu odlazi na kraju sezone s novom titulom prvaka.

U 72. minuti Ribery je pokazao zašto je svojedobno slovio ponajboljim igračem na svijetu.

Sjajnim driblingom prošao je dvojicu braniča na lijevoj strani kaznenog prostora, u silovitom trku izašao ispred Trappa, elegantno prebacio vratara i podignuo Allianz Arenu na noge - 4:1.

Majstorski pogodak na oproštaju nakon 12 godina provedenih u Bayernu!

Kao u nogometnoj bajci, u 78. minuti pogodak u novu titulu prvaka ugradio je Robben nakon Alabine asistencije!

Bayern je na kraju postao prvak u svojevrsnoj retropektivi slavne povijesti i izgledne budućnosti!

Ako već nije budućnost Bayerna, kao što stalno naglašavaju njemački mediji, Niko Kovač osigurao je posebno mjesto u povijesti Bayerna.

BAYERN: Ulreich, Kimmich, Süle, Hummels, Alaba, Thiago, Goretzka (37 Sanchez), Gnabry (67 Robben), Müller, Coman (61 Ribery), Lewandowski

EINTRACHT FRANKFURT: Trapp, Abraham, Hinteregger, Hasebe, Fernandes, De Guzman (46 Haller), Da Costa, Kostić, Gaćinović, Rebić (64 Torro), Jović

Utakmice 34. kola: Bayern - Eintracht Frankfurt 5:1 (Coman 4, Alaba 53, Sanchez 58, Ribery 53, Robben 78/Haller 53), Borussia (M) - Borussia (D) 0:2 (Sancho 45, Resu 54)

Poredak: Bayern 78, Borussia (D) 76...

Tablice omogućuje Sofascore