Davor Šuker: Nadam se da će ovo Europsko prvenstvo biti poticaj za državu da poboljša infrastrukturu

Utorak, 04. travnja 2017. 11:12 Napisao/la  SC

Hrvatska i Italija otvaraju U-17 prvenstvo utakmicom na stadion na Rujevici, koji ne ispunjava kriterije tzv. nacionalnog stadiona


Uoči ždrijeba U-17 Europskog prvenstva, koje se u Hrvatskoj održava od 3. do 19. svibnja, u promotivnim video-materijalima prikazane su utakmice sa prvenstva odigranog u Azerbejdžanu.

- Dok gledam snimke iz Azerbejdžana nadam se da će ovo Europsko prvenstvo biti poticaj za državu da poboljša infrastrukturu, kao i za mlade igrače. Slike iz Hrvatske bit će zahvaljujući Eurosportu viđene diljem svijeta, a zaista smo ponosni na mlade selekcije koje se gotovo neprestano kvalificiraju za završne turnire velikih natjecanja. Pozivam sve na fair-play i pozivam sve navijače na ovo veliko i značajno natjecanje, ukazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker na najveći problem hrvatskog nogometa.

Zadnji stadion u Hrvatskoj je izgrađen 1979. godine u Splitu, kada je uoči Mediteranskih igara svjetlo dana ugledala poljudska školjka.

Hrvatska i Italija otvaraju U-17 prvenstvo utakmicom na stadion na Rujevici, koji ne ispunjava kriterije tzv. nacionalnog stadiona

- Zahvalni smo i ponosni što se Europsko prvenstvo igra kod nas. Svi koji vole nogomet moći će uživati, vidjet će brojne talente koji će u budućnosti igrati u velikim klubovima, a nadam se da će ih mnogo biti i iz Hrvatske. U predsezoni smo osigurali 11.000 noćenja i hvala svima koji rade na ovom ozbiljnom, zahtjevnom projektu. Neka i mediji maksimalno pomognu jer slika odlazi u cijeli svijet. Nadam se da ćemo na kraju svi moći biti ponosni na Hrvatsku, kaže Šuker, koji je prokomentirao ždrijeb:

- Naša je skupina jaka, ali najvažnije je da nam je možda svaka utakmica odlučujuća i da stadioni budu ispunjeni i da navijači dođu na svoje. Izbornik Bašić ima dovoljno vremena za pripremu, a svi vjerujemo u hrvatsku momčad i nadam se da ćemo proći skupinu, zaključuje Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.