Davor Šuker: Nadam se da će ovo Europsko prvenstvo biti poticaj za državu da poboljša infrastrukturu

Utorak, 04. travnja 2017. 11:12 Napisao/la  SC

Hrvatska i Italija otvaraju U-17 prvenstvo utakmicom na stadion na Rujevici, koji ne ispunjava kriterije tzv. nacionalnog stadiona


Uoči ždrijeba U-17 Europskog prvenstva, koje se u Hrvatskoj održava od 3. do 19. svibnja, u promotivnim video-materijalima prikazane su utakmice sa prvenstva odigranog u Azerbejdžanu.

- Dok gledam snimke iz Azerbejdžana nadam se da će ovo Europsko prvenstvo biti poticaj za državu da poboljša infrastrukturu, kao i za mlade igrače. Slike iz Hrvatske bit će zahvaljujući Eurosportu viđene diljem svijeta, a zaista smo ponosni na mlade selekcije koje se gotovo neprestano kvalificiraju za završne turnire velikih natjecanja. Pozivam sve na fair-play i pozivam sve navijače na ovo veliko i značajno natjecanje, ukazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker na najveći problem hrvatskog nogometa.

Zadnji stadion u Hrvatskoj je izgrađen 1979. godine u Splitu, kada je uoči Mediteranskih igara svjetlo dana ugledala poljudska školjka.

Hrvatska i Italija otvaraju U-17 prvenstvo utakmicom na stadion na Rujevici, koji ne ispunjava kriterije tzv. nacionalnog stadiona

- Zahvalni smo i ponosni što se Europsko prvenstvo igra kod nas. Svi koji vole nogomet moći će uživati, vidjet će brojne talente koji će u budućnosti igrati u velikim klubovima, a nadam se da će ih mnogo biti i iz Hrvatske. U predsezoni smo osigurali 11.000 noćenja i hvala svima koji rade na ovom ozbiljnom, zahtjevnom projektu. Neka i mediji maksimalno pomognu jer slika odlazi u cijeli svijet. Nadam se da ćemo na kraju svi moći biti ponosni na Hrvatsku, kaže Šuker, koji je prokomentirao ždrijeb:

- Naša je skupina jaka, ali najvažnije je da nam je možda svaka utakmica odlučujuća i da stadioni budu ispunjeni i da navijači dođu na svoje. Izbornik Bašić ima dovoljno vremena za pripremu, a svi vjerujemo u hrvatsku momčad i nadam se da ćemo proći skupinu, zaključuje Šuker.