Sastanak na vrhu: UEFA, Vlada i HNS dogovaraju zajedničku strategiju borbe protiv huliganizma

Ponedjeljak, 18. ožujka 2013. 14:17 Napisao/la  SC

Frantisek Laurinec sastanao se s resornim ministrima i predsjednikom HNS-a

Frantisek Laurinec, član Izvršnog odbora UEFA-e, sastao se s ministrima Rankom Ostojićem i Željkom Jovanovićem, s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i njihovim suradnicima. Sastanak je dogovoren na najvišoj razini nakon pisma koje je predsjednik UEFA-e Michel Platini uputio premijeru Zoranu Milanoviću, poznato je da je Hrvatska pod posebnim monitoringom zbog događanja navijača.

Želim naglasiti da je razgovor protekao u partnerskom ozračju i zaključili smo da svaka strana odrađuje svoj dio posla. Zajednički cilj je da, kao što su naši nogometaši najbolji ambasadori, isto postanu i naši navijači. Želimo da na stadionima uživaju svi, želimo spriječiti ilegalno klađenje, namještanje utakmica, a to je zajednički cilj, rekao je ministar Jovanović.


– Dogovorili smo se da ćemo zajedno s UEFA-om napraviti evaluaciju stanja u Hrvatskoj kako bismo spriječili nasilje na stadionima. Nije problem u zakonu, problem je u evaluaciji. Kad snimimo stanje, onda ćemo moći napraviti konkretne mjere za sprječavanje borbe protiv nasilja na stadionima, rekao je ministar Ostojić.

– Presretan sam zbog toga što su svi danas dokazali da se nogomet igra samo s jednom loptom. U ovom trenutku želim reći da sam zabrinut jer smo prvi po plaćanju kazni, a za taj smo novac mogli napraviti toliko stadiona, terena..., rekao je Šuker. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.