Sastanak na vrhu: UEFA, Vlada i HNS dogovaraju zajedničku strategiju borbe protiv huliganizma

Ponedjeljak, 18. ožujka 2013. 14:17 Napisao/la  SC

Frantisek Laurinec sastanao se s resornim ministrima i predsjednikom HNS-a

Frantisek Laurinec, član Izvršnog odbora UEFA-e, sastao se s ministrima Rankom Ostojićem i Željkom Jovanovićem, s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i njihovim suradnicima. Sastanak je dogovoren na najvišoj razini nakon pisma koje je predsjednik UEFA-e Michel Platini uputio premijeru Zoranu Milanoviću, poznato je da je Hrvatska pod posebnim monitoringom zbog događanja navijača.

Želim naglasiti da je razgovor protekao u partnerskom ozračju i zaključili smo da svaka strana odrađuje svoj dio posla. Zajednički cilj je da, kao što su naši nogometaši najbolji ambasadori, isto postanu i naši navijači. Želimo da na stadionima uživaju svi, želimo spriječiti ilegalno klađenje, namještanje utakmica, a to je zajednički cilj, rekao je ministar Jovanović.


– Dogovorili smo se da ćemo zajedno s UEFA-om napraviti evaluaciju stanja u Hrvatskoj kako bismo spriječili nasilje na stadionima. Nije problem u zakonu, problem je u evaluaciji. Kad snimimo stanje, onda ćemo moći napraviti konkretne mjere za sprječavanje borbe protiv nasilja na stadionima, rekao je ministar Ostojić.

– Presretan sam zbog toga što su svi danas dokazali da se nogomet igra samo s jednom loptom. U ovom trenutku želim reći da sam zabrinut jer smo prvi po plaćanju kazni, a za taj smo novac mogli napraviti toliko stadiona, terena..., rekao je Šuker.