Ivan Pudar: Rijeka ima prednost što u utakmicu ulazi bez opterećenja

Nedjelja, 30. srpnja 2023. 12:44 Napisao/la  Toni Bilić
Ivan Pudar
Ivan Pudar

Nekadašnji vratar potom trener Hajduka, Ivan Pudar, ponudi u pravilu zanimljivije opservacije, kada je u pitanju igra i rezultati kluba sa Poljuda:

- Dvije utakmice protiv Dinama, najprije u Superkupu te potom na otvaranju novog prvenstva, ponudile su dvije različite slike momčadi. Slažem se s trenerom Leko, koji je poslije pobjede nad modrima u prvenstvu izjavio da su bolje igrali u Superkupu unatoč što su tu utakmicu izgubili. Pobjeda u prvenstvu zasigurno će donijeti dozu samopouzadnja pred sve ono što bijele čeka. Uvijek se kaže start je itekako važan. Bilo bi dobro kada bi nanizali 5, 6 pozitvnih rezultata.

Što Hajduku još nedostaje da bude pravi?

- Vezni red je najveći probleme Leke. Krovinovića ne može igrati na poziciji zadnjeg veznog. Od deset lopti koje ima u svojim nogama, osam ih vrati unazad. Mladi Pukštas je izuzetno koristan igrač, on nije kreativac, podsjeća me na njemčakog igrača iz Bundeslige koji se ne raduje kada zabije.

U nedjelju je Jadranski derbi na Poljudu?

- Rijeka ima prednost što u utakmicu ulazi bez opterećenja za razliku od Hajduka koji treba pobjediti, svaki drugi ishod bio bi katastrofa za njih, takva se atmosfera stvorila kod navijača u klubu. Neće stoga biti lako hajdukovcima igrati u takvom ozračju pred prepunim tribinama. Očekujem zanimljivi derbi u kojem su sva tri znaka moguća.

Kakva je kvaliteta lige?

- Postali smo odlagalište, klubovi dovode strance koji nisu kvaliteta, većina ih stižu kao slobodni igrači. Bojim se da ćemo vrlo brzo imatu u klubovima 70 posto stranaca, 30 posto domaćih igrača. Mladi igrački ponikli u našim klubovima sve manje dobivaju priliku, u konačnici će najviše štete imati cjelokupni hrvatski nogomet

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.