Ivan Pudar: Rijeka ima prednost što u utakmicu ulazi bez opterećenja

Nedjelja, 30. srpnja 2023. 12:44 Napisao/la  Toni Bilić
Ivan Pudar
Ivan Pudar

Nekadašnji vratar potom trener Hajduka, Ivan Pudar, ponudi u pravilu zanimljivije opservacije, kada je u pitanju igra i rezultati kluba sa Poljuda:

- Dvije utakmice protiv Dinama, najprije u Superkupu te potom na otvaranju novog prvenstva, ponudile su dvije različite slike momčadi. Slažem se s trenerom Leko, koji je poslije pobjede nad modrima u prvenstvu izjavio da su bolje igrali u Superkupu unatoč što su tu utakmicu izgubili. Pobjeda u prvenstvu zasigurno će donijeti dozu samopouzadnja pred sve ono što bijele čeka. Uvijek se kaže start je itekako važan. Bilo bi dobro kada bi nanizali 5, 6 pozitvnih rezultata.

Što Hajduku još nedostaje da bude pravi?

- Vezni red je najveći probleme Leke. Krovinovića ne može igrati na poziciji zadnjeg veznog. Od deset lopti koje ima u svojim nogama, osam ih vrati unazad. Mladi Pukštas je izuzetno koristan igrač, on nije kreativac, podsjeća me na njemčakog igrača iz Bundeslige koji se ne raduje kada zabije.

U nedjelju je Jadranski derbi na Poljudu?

- Rijeka ima prednost što u utakmicu ulazi bez opterećenja za razliku od Hajduka koji treba pobjediti, svaki drugi ishod bio bi katastrofa za njih, takva se atmosfera stvorila kod navijača u klubu. Neće stoga biti lako hajdukovcima igrati u takvom ozračju pred prepunim tribinama. Očekujem zanimljivi derbi u kojem su sva tri znaka moguća.

Kakva je kvaliteta lige?

- Postali smo odlagalište, klubovi dovode strance koji nisu kvaliteta, većina ih stižu kao slobodni igrači. Bojim se da ćemo vrlo brzo imatu u klubovima 70 posto stranaca, 30 posto domaćih igrača. Mladi igrački ponikli u našim klubovima sve manje dobivaju priliku, u konačnici će najviše štete imati cjelokupni hrvatski nogomet