PRVA MEDALJA ZA HRVATSKU

OI Veslači uzeli srebro u četvercu na pariće!

Petak, 03. kolovoza 2012. 12:47 Napisao/la  SC

Hrvatski je četverac tijekom cijele finalne utrke držao drugo mjesto i na kraju osvojio srebrno odličje s vremenom 5:44.78 minuta

Hrvatski posada u sastavu Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain osvojila je srebrnu medalju u finalu četveraca na pariće, okitivši se 18. medaljom od hrvatske samostalnosti. Zlato je pripalo njemačkoj posadi, koja je 2.000 metara dugu stazu svladala u vremenu 5:42.28 minuta. Hrvatski je četverac tijekom cijele finalne utrke držao drugo mjesto i na kraju zasluženo osvojio srebrno odličje s vremenom 5:44.78 minuta.

- Srebro je veliki uspjeh, no očekivali smo zlato. Vjetar je okrenuo u ključnom trenutku i uzeo nam najsjajnije odličje. Sve je bilo vrhunski isplanirano, no ne možeš protiv prirode, objasnila je pomalo razočarana hrvatska posada koja je tijekom cijele ove godine imala najbolja vremena.

 Nijemci su bolje otvorili utrku i nakon 500 metara imali 0.8 sekundi prednosti, na 1.000 metara njemačka prednost je malo porasla (0.9 sekundi), da bi se u posljednjih 500 metara ušlo s gotovo dvije sekunde prednosti za Njemačku. Treće mjesto osvojila je posada Australije, koja je opasno stiskala hrvatske veslače, ali je na kraju ipak ostala prekratka. Londonsko srebro četvrta je olimpijska medalja za hrvatsko veslanje.

Fotogalerija  Igor Kralj/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.