Zlatnoj bjeloruskoj bacačici kugle u Londonu oduzeta medalja zbog dopinga!

Utorak, 14. kolovoza 2012. 08:45 Napisao/la  SC

Nadežda Ostapčuk bila je pozitivna na doping kontroli, točnije na anabolički steroid metenolon, koji joj je pronađen u oba uzorka

Nadežda Ostapčuk, bjeloruska bacačica kugle, morala je vratiti svoju zlatnu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Londonu. Naime, Bjeloruskinja je bila pozitivna na doping kontroli, točnije na anabolički steroid metenolon, koji joj je pronađen u oba uzorka.

Međunarodni olimpijski odbor odmah joj je oduzeo odličje, a Ostapčuk je najavila žalbu i borbu do samog kraja. Inače, Bjeloruskinja je zlato osvojila bacivši kuglu 21,36 metara.

Nakon ove odluke zlato će pripsati Novozelanđanki Valerie Adams, srebro Jevgeniji Kolodko iz Rusije, a bronca Kineskinji Lijiao Gong.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.