OLIMPIJSKE IGRE

Tonči Stipanović osvojio srebro

Nedjelja, 01. kolovoza 2021. 08:32 Napisao/la  SC

Ponovio uspjeh iz Brazila prije pet godina

Tonči Stipanović
Tonči Stipanović

Tonči Stipanović donio je Hrvatskoj novo olimpijsko odličje u Tokiju, sjajni hrvatski jedriličar osvojio je srebrno odličje u klasi Laser.

U posljednji plov 35-godišnji Stipanović ušao je kao trećeplasirani u poretku, do prvog okreta izbio je na drugo  mjesto, nakon toga je pao na četvrto mjesto i u sjajnoj završnici u cilj ušao četvrti, što mu je na kraju ipak donijelo drugo olimpijsko srebro u karijeri.

- Bilo je teško, ali ostao sam koncentriran do samoga kraja. Jedrili smo po vjetru kakvog do sada u Tokiju nismo imali, ali uspjelo se. Neće baš biti nekog slavlja sada ovdje, al proslavit ćemo mi to već, zadovoljno je govorio prvi hrvatski jedriličar s dvije olimpijske medalje.

Prije pet godina u Riju ovaj je Splićanin također osvojio srebro.

Prvo mjesto osvojio je Australac Matt Wearn, koji je utrku završio s 53 negativna boda i vrlo uvjerljivo obranio zlato iz Rija, Stipanović je na drugom mjestu imao 82 negativna boda, tri manje od trećeplasiranog Norvežanina Hermanna Thomasgaarda.

Srebrnom medaljom Tončija Stipanovića Hrvatska je došla do brojke od sedam medalja u Tokiju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.