OI: Tonči Stipanović na kraju četvrti u laseru, kazneni bodovi odnijeli medalju

Ponedjeljak, 06. kolovoza 2012. 16:56 Napisao/la  SC

Splićanin je u posljednjem plovu osvojio osmo mjesto, te je nadmetanje u ukupnom poretku okončao na korak do pobjedničkog postolja

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio osvojili olimpijsku medalju u klasi laser, okončavši natjecanje na četvrtom mjestu. Splićanin je u posljednjem plovu osvojio osmo mjesto, te je nadmetanje u ukupnom poretku okončao na korak do pobjedničkog postolja.

U plovu za medalju Stipanović je trebao završiti ispred Rasmusa Myrgrena, ali je Šveđanin na kraju ipak bio bolji, okončavši zadnji plov dvije pozicije ispred hrvatskog predstavnika. Stipanović je za Šveđaninom zaostao osam sekundi. Inače, Splićanin je od strane sudaca zaradio kazneni okret oko bove, te je na kraju imao čak pet kaznenih bodova više od brončanog Šveđanina.

Zlato je pripalo Australcu Tomu Slingsbyju, koji je završio deveti u posljednjem plovu, dok je srebro osvojio Cipranin Pavlos Kontides.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.