VATERPOLISTI SLAVILI

OI: Sukno donio pobjedu protiv Španjolske

Utorak, 31. srpnja 2012. 13:45 Napisao/la  SC

Hrvatska - Španjolska 8:7 (2:1, 3:2, 2:4, 1:0). Španjolci protestirali zbog poništenog pogotka

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 8:7

Utakmica 2. kola skupine A: Hrvatska - Španjolska 8:7 (2:1, 3:2, 2:4, 1:0). Vaterpolo Arena. Suci: Margeta (Slovenija), Koryzna (Poljska).

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković 1, Dobud 2, Joković, Buljubašić, Muslim, Bušlje 1, Sukno 2 (1), Barać, Hinić 1, Obradović, Vićan.

ŠPANJOLSKA: Aguilar,Garcia Rodriguez, Martin, Sziranyi, Molina, Minguell 1, Mallarach, Espanol 4, Valles, Perrone 2, Perez, Garcia Gadea, Lopez.

Igrač više: Hrvatska 12 (5), Španjolska 8 (2). Peterci: Hrvatska 1 (1), Španjolska 2 (0).

Hrvatska vaterpolo reprezentacija pobijedila je Španjolsku 8:7 u drugom susretu skupine A, utakmice koju je obilježila zadnja akcija španjolske reprezentacije kod vodstva Hrvatske 8:7. Naime, 12 sekundi prije kraja Sandro Sukno izgubio je loptu, Španjolci su brzo odigrali za Pereza koji je pucao iz okreta. Pavić je usporio loptu, koju je zatim brzo otklonio sa zamišljene gol crte, a španjolska klupa je energično tražila pogodak. Nakon što su španjolski vaterpolisti vidjeli ponovljenu snimku uslijedili su još žešći protesti, ali promjene odluke nije moglo biti.

Sve je moglo biti i puno jednostavnije. Naime, nakon katastrofalnog perioda od 13 minuta bez pogotka od polovice treće četvrtine, Sandro Sukno je minutu prije kraja realizirao peterac za 8:7. Hrvatski vaterpolisti uspjeli su se obraniti, ali su isto tako u posljednjim su sekundama otvorili Španjolcima priliku i nema sumnje da će nakon utakmice biti povike na suce zbog nedosuđenog pogotka.

Ako se zanemare dvije kontre Španjolca i dva nepotrebno primljena pogotka, Hrvatska je prvi dio utakmice odigrala odlično, a otvaranje treće dionice dalo je naslutiti da će uskoro biti slomljen suparnički otpor. Miho Bošković je odmah na otvaranju treće četvrtine odlično potegnuo za 6:3, a Espanol je smanjio na 6:4 realiziravši tek prvog igrača više iz petog pokušaja. Ali, Nikša Dobud je na drugoj strani uzvratio s igračem više (7:4), a Josip Pavić je zatim zaustavio kontru Španjolaca.

Hrvatska je tako imala priliku riješiti utakmicu, ali nije uspjela. Espanol je zabio za 5:7,  a Španjolci su izborili peterac. Perrone je pogodio vratnicu, ali je odbijenu loptu pospremio u mrežu za 6:7. Izabranici Ratka Rudića nikako nisu uspjevali realizirati igrača više, a sve je kaznio Perrone kada je sedam sekundi treće četvrtine prije kraja iskoristio nepažnju hrvatske obrane i na isteku napada zabio za - 7:7. Za infarktnih posljednjih osam minuta u kojoj valja izdvojiti sjajnu obranu Pavića u posljednje dvije minute u situaciji kada je Španjolska imala igrača više.

 Fotogalerija Sanjin Strukić/PIXSELL