OLIMPIJSKE IGRE

Rukometašice poražene od Španjolske

Utorak, 07. kolovoza 2012. 15:57 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Španjolska - Hrvatska 25:22 (13:12). Bez Andree Penezić Hrvatska jednostavno nije mogla

Olimpijske igre, četvrtfinale

ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 25:22  (13:12)

Dvorana Copper Box. Suci: Horacek i Novotny (obojica Češka)

Španjolska: Navarro, Ciobanu, Lopez, Barno, Alberto 2, I. Fernandez 3, Cuadrado 2, Mangue 3, Aguilar 2, Alonso 3, Pinedo 7, M. Fernandez 3, Amoros, Elorza.

Hrvatska: Grubišić, Jelčić, Tatari 5, Jovetić 1, Šerić 1, Gaće 1, Pušić-Koroljević, Horvat 1, Franić 1, Penezić 3, Lovrić 2, Zebić 3, Milanović-Litre 2, Bašić 2.

Sedmerci: Španjolska 1 (3) , Hrvatska 2 (2). Isključenja: Španjoska 6, Hrvatska 12 minuta .

 Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Olimpijskih igara od reprezentacije Španjolske rezultatom 25:22. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 38. minuti kada je Lidija Horvat zabila za vodstvo Hrvatske 15:16. Hrvatske rukometašice potom su imale igrača više te napad za plus dva, no najbolja hrvatska igračica Andrea Penezić nesretno je doskočila te ozlijedila skočni zglob.

Bez Andree Penezić Hrvatska jednostavno nije mogla, Španjolke su napravile seriju 4:0, a hrvatske rukometašice ostale su čak devet minuta bez postignutog gola.  Tatari, Franić i Lovrić šetale su kao mačka oko vruće kaše oko obrane Španjolki, pokušavale su hrvatske rukometašice učiniti nešto, no bez Andree Penezić nije se moglo protiv raspoloženih Španjolki.

Pokušavao je i izbornik Vladimir Canjuga, igrala je Hrvatska 5-1, a potom i 4-2, no bilo je kasno. Utakmicu su obilježile brojne tehničke pogreške hrvatskih rukometašica koje na koncu mogu žaliti za propuštenom prilikom za povijesnim uspjehom i plasmanom u polufinale Olimpijskih igara.

Igračice izbornika Vladimira Canjuge skupo su platile danak neiskustvu, Hrvatska je bila daleko od razine igre s kojom se može dobiti Španjolska, a nedostajalo je i hrabrosti, a svi dobro znamo da sreća prati hrabre.

Hrvatske rukometašice loše su otvorile utakmicu što Španjolke koriste za početno vodstvo 2:0, Maja Zebić u petoj minuti susreta iz sedmerca vraća Hrvatsku u igru. U 13. minuti Sonja Bašić izborila se za jednu odbijenu loptu, povukla polukontru te dovela Hrvatsku u prvo osjetnije vodstvo (4:6).

U hrvatskoj igri osjetila se nervoza, ali i bezidejnost u fazi napada gdje su hrvatske rukometašice forsirale igru jedan na jedan kao da nisu znale odgovoriti na duboku obranu Španjolki. Ziceri su bili boljka igračica Vladimira Canjuge, Hrvatska je imala tako u 16. minuti priliku otići na plus tri, no Maja Zebić promašila je čistu kontru, a umjesto tri gola prednosti Španjolke su stigle do izjednačenje.

U igri gol za gol ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, Fernandez Ibanez tako je u posljednjoj minuti prvog poluvremena dovela Španjolsku u vodstvo 13:12. Hrvatska je naravno imala svoju priliku za izjednačenjem, no neprecizna Maja Zebić očigledno nije ništa naučila, ponovno je u kontri skočila u dalj direktno prema golmanici Navarro koja brani udarac hrvatske rukometašice, a na poluvrijeme se odlazi s minimalnim vodstvom Španjolki.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.