OI Rudić: Ako nastavimo tako igrati obranu, imamo velike šanse u finalu

Petak, 10. kolovoza 2012. 18:39 Napisao/la  SC

Moram kazati da smo od početka do kraja turnira ostvarili strašnu seriju rezultata, sve smo suparnike ne pobijedili nego zaista deklasirali, kaže Rudić

Nakon 16 godina vaterpolska reprezentacija ušla je u finale Olimpijskih igara načinom kojim impresionira svih koji prate vaterpolo, a poglavito protivnike. Ni Crnogorci  zapravo nisu imali šanse:

- Moram kazati da smo od početka do kraja turnira ostvarili strašnu seriju rezultata, sve smo suparnike ne pobijedili nego zaista deklasirali. Pa čak i Španjolce koji su se bunili zbog jednog gola, u toj nam je utakmici nedostajalo samo malo više koncentracije. Utakmica protiv Crne Gore imala je posebnu težinu, utakmica u kojoj puno dobivaš, a željeli smo otići  do kraja. Moram reći da smo u obrani opet odigrali jako dobro. Cijelo prvenstvo imamo jaku obranu, ako nastavimo tako igrati obranu imamo velike šanse u finalu bez obzira tko bude protivnik. Ostajemo u našem bunkeru do preksutra, kada izlazilo spremni za najveće dostignuće, kazao je izbornik Ratko Rudić

- Ugodno smo iznađeni koliko je ljudi iz Hrvatske došlo da nas bodri, uz njihovu podršku drugačije nije moglo ni završiti. Hrvatska je nakon niz godina ponovo u finalu Olimpijskih igara, presretni smo ali ne dopuštamo da nas ovaj uspjeh udari u glavu. Znamo da smo došli korak do cilja koji smo zacrtali. Što se utakmice protiv Crne Gore tiče, svaki kontakt je bio na rubu incidenta, dosta je bilo fizičke igre, pod vodom se radilo svašta. Unatoč svemu naša je obrana na čelu s Pavićem funkcionirala besprijekorno, što nas prati cijelo prvenstvo. Moramo na isti način izdržati još samo jednu utakmicu i to je to, kaže Maro Joković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.