SNJEŽANA PEJČIĆ 5. U TROSTAVU

OI Ne pamtim kada sam bila ovako razočarana

Subota, 04. kolovoza 2012. 12:55 Napisao/la  SC

Snježana Pejčić je do posljednje serije bila u igri za brončanu medalju

Snježana Pejčić, strijelkinja riječke Lokomotive,osvojila je odlično peto mjesto na Olimpijskim igrama u malom kalibru, disciplina trostav. Snježana je prvo pomalo neočekivano izborila finale, da bi praktički do posljednje serije bila u igri za brončanu medalju! Riječanka je natjecanje okončala s ukupnih 681.9 krugova, dok je bronca pripala Čehinji Adeli Sikorovoj s 683 kruga, a na kraju se na četvrto mjesto ugurala Silvija Bogacka (681.9). Naslov olimpijske prvakinje pripao je Amerikanki Jamie Lynn Gray (691.9), dok je srebro osvojila Srpkinja Ivana Maksimović s 687.5 krugova.

I što sada da suvislo kažem nakon svega, rekla je Snježana Pejčić.

- Realno, ovo je super, peto mjesto na Olimpijskim igrama u Londonu i to u trostavu. Ma odlično. Ali emocionalno... Ne pamtim kada sam bila ovako razočarana. Uzasno mi je krivo. Ali eto život ide dalje, zaključila je Snježana Pejčić.

Pejčić je zamalo ponovila veliki uspjeh iz Pekinga. Naime, nakon što je u petoj seriji finala pogodila 10.4 kruga, Pejčić je preuzela  treće mjesto od Ruskinje Darije Vdovine. Preostalo je još pet serija, ali riječka strijelkinja nije uspjela. Medalju je odnio hitac od 8.7 u sedmoj seriji nakon kojega se Snježana nije uspjela vratiti. Doduše, strijelkinja Lokomotive ostala je s realnim šansama za medalju sve do posljednje serije, ali Čehinja Adela Sikorova, koja se u završnici finala probila na treće mjesto, nije imala namjeru ispustiti odličje.

Inače, najbolja hrvatska strijelkinja pomalo neočekivano se plasirala u finale trostava.  Nakon što nije uspjela izboriti finale u zračnoj pušci u kojoj se od nje i najviše očekivalo, riječka strijelkinja mirno je ušla u trostav i s pogođenih 584 kruga ušla u finale na šestom mjestu. Pejčić je u kvalifikacijama u stojećem stavu pogodila 195, klečećem 196 i ležećem 193 kruga.

Najbolji rezultat kvaliikacija imala je Amerikanka Jamie Lynn Gray sa 592 kruga što je novi olimpijski rekord, druga je Srpkinja Ivana Maksimović s 590, a treća Ruskinja Daria Vdovina s 585 krugova.

Fotogalerija Sanjin Strukić/PIXSELL

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.