OI Hrvatski vaterpolisti slomili Italiju, barakude potopile svjetske prvake

Četvrtak, 02. kolovoza 2012. 21:52 Napisao/la  SC

Hrvatska - Italija 11:6 (4:3, 1:1, 3:1, 3:1). Paulo Obradović 2:15 minute do kraja dalekometnom bombom donio je nedostižno vodstvo 9:6. Vaterpolisti su imali glasnu potporu hrvatskih sportaša, a najbolje raspoloženi bili su rukometaši

 HRVATSKA - ITALIJA 11:6

Utakmica 3. kola skupine A: Hrvatska - Italija 11:6 (4:3, 1:1, 3:1, 3:1). Vaterpolo Arena. Suci: Juhasz (Mađarska), Alexandrescu (Rumunjska).

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković 3, Dobud 1, Joković 1 (1), Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno 3 (1), Barać, Hinić, Obradović 2, Vićan.

ITALIJA: Tempesti, Perez, Gitto 1, Figlioli 2, Giorgetti 1, Felugo, Giacoppo, Gallo 2, Presciuti, Fiorentini, Aicardi, Premuš, Pastorino.

Igrač više: Hrvatska  13 (6), Italija  14 (5). Peterci: Hrvatska 2 (2)  Italija -.

Hrvatski vaterpolisti nastavili su sa sjajnim igrama na Olimpijskim igrama, treću pobjedu izabranici Ratka Rudića upisali su protiv svjetskih prvaka Talijana  očitavši im pravu lekciju. Iako je nada Talijana da mogu izboriti barem remi tinjala do pred kraj četvrte četvrtine, odlična hrvatska obrana nije dopustila da suparnici iskoriste niz prilika s igračem više.

Naime, Talijani su kod zaostatka 6:8 u četvrtoj četvrtini imali dva napada s igračem više, ali Josip Pavić je sjajno zaustavio tri udaraca. Hrvatska je djelovala pomalo bezidejno u napadu, ali Paulo Obradović 2:15 minute do kraja dalekometnom bombom donio je nedostižno vodstvo 9:6, a isti igrač je zabio za 10:6. Maro Joković petercem u posljednjim sekundama utrljao još malo soli na ranu svjetskim prvacima.

Utakmica je zapravo prelomljena u trećoj četvrtini, Giorgetti je realizirao igrača više i vratio utakmicu u egal (5:5). I od tog trenutka sve je bilo na strani Hrvatske, Bošković i Sukno realizirali su igrača više, a Sandro Sukno je 1:24 minute prije kraja treće četvrtine realizirao peterac za obećavajućih 8:5, dok je obrana sjajno odradila svoj dio posla.

Hrvatski vaterpolisti nisu mogli poželjeti ni bolje otvaranje, tri minute prije kraja prve četvrtine imali su prednost 3:0 pogocima Burića, Boškovića i Sukna koji je realizirao jednu brzu kontru nakon što su Talijani ostali s igračem manje.  

Tek nakon pet i pol minuta Italija je došla do prvog pogotka, Figlioli je potegnuo za 1:3, a Gallo je na ulasku u posljednju minutu smanjio za 2:3. Dobud je uzvratio na drugoj strani uguravši loptu u gol iz nepsoredne blizine, a  Figlioli je četiri sekunde prije kraja iskoristio nepažnju hrvatske obrane.

U drugoj četvrtini počele su hrvatske muke kada je u bila u pitanju realizacija igrača više, ali na sreću za izabranike Ratka Rudića ni talijanski igrači nisu bili raspoloženi. Nakon šest minuta bez pogotka i četiri napada s igračem više bez realizacije, Bošković je 35 sekundi prije kraja druge četvrtine za 5:3. Ali, ništa nije išlo lako, Gallo je deset sekundi prije kraja s igračem više zabio za 4:5.

PXL 120802 1773Hrvatski rukometaši na tribinama / Foto Sanjin Strukić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogalerija Sanjin Strukić/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.