OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatski vaterpolisti osvojili zlatnu medalju!

Nedjelja, 12. kolovoza 2012. 18:14 Napisao/la  SC

Finale: Hrvatska - Italija 8:6 (1:2, 2:0, 2:1, 3:3). Izabranici Ratka Rudića okončali su nastup u Londonu bez poraza

 

 

 

HRVATSKA - ITALIJA 8:6

Finale Olimpijskih igara: Hrvatska - Italija 8:6 (1:2, 2:0, 2:1, 3:3). Vaterpolo Arena. Suci: Borrel Sanchez (Španjolska), Juhasz (Mađarska).

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 2 (1), Dobud, Joković 3, Buljubašić 1, Muslim, Bušlje, Sukno 1, Barać 1, Hinić, Obradović, Vićan.

ITALIJA: Tempesti, Perez, Gitto, Figlioli, Giorgetti 1, Felugo 3, Giacoppo, Gallo 1, Presciutti 1, Fiorentini, Aicardi, Premuš, Pastorino.

Igrač više: Hrvatska 5 (3), Italija 10 (4). Peterci: Hrvatska 1 (1), Italija -.

Hrvatski vaterpolisti osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu! Izabranici Ratka Rudića okončali su nastup u Londonu bez poraza svladavši u finalu Italiju, aktualne svjetske prvake 8:6 u još jednoj sjajnoj predstavi. Josip Pavić, Damir Burić, Miho Bošković, Nikša Dobud, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Samir Barać, Igor Hinić, Paulo Obradović, Frano Vićan donijeli su tako zlato koje nedostaje, nakon europskih i svjetskih naslova u vaterpolo riznicu  dodali su i olimpijsko zlato, treće ukupno za Hrvatsku na ovim Igrama.

Kada je četrdeset sekundi prije kraja kod 5:8 Josip Pavić obranio jednu loptu u napadu Italije s igračem više nestala je i ona mala sumnje da netko hrvatskim vaterpolistima može oduzeti zlato. Hrvatska je na otvaranju bila daleko od one igre koja ju je krasila kroz turnir. Talijani su otvorili utakmicu s dva pogotka s igračem više (2:0), no u trenutku kada je proradila hrvatska obrana na čelu s Josipom Pavićem, Italija je počela imati velikih problema.

Zapravo sve je počelo pogotkom Ivana Buljubašića 1:20 minute prije kraja prve četvrtine. Hinić je navukao dvojicu Talijana na dva metra, prebacio loptu za Buljubašića koji je potegnuo, a lopta je skliznula Tempestiju izvan ruke - 1:2.

Na početku druge četvrtine Maro Joković je realizirao napad s igračem više (2:2) i Hrvatska je krenula. Nestao je strah, Samir Barać je dvije minute prije kraja druge četvrtine potegnuo izvana i probušio Tempestija - 3:2. Felugo je na kratko vratio Talijane u igru (3:3), no uslijedila je mini serija 3:0. Bošković je prvo realizirao igrača više, a onda je Hinić izborio peterac kojega je opet realizirao Bošković.  

I onda se dogodila situacija koja zapravo najbolje pokazuje zašto je Hrvatska u Londonu bila najbolja, do izražaja je došla širina i kvaliteta momčadi. Na scenu je stupio Maro Joković i s dva sjajna pogotka slomio otpor tvrdoglavih  Talijana. Šlag na tortu i potvrda naslova bio je pogodak Sandra Sukna tri minute prije kraja utakmice (8:4). Sve ostalo odradila je briljantna hrvatska obrana.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.