POBJEDA U ČETVRTFINALU

OI Hrvatska održala malu školu vaterpola

Srijeda, 08. kolovoza 2012. 22:07 Napisao/la  SC

Hrvatska - SAD 8:2 (2:0, 3:0, 2:2, 1:0). Hrvatska obrana na čelu s vratarem Pavićem jednostanovo je briljirala

HRVATSKA - SAD 8:2

Četvrtfinale Olimpijskih igara za vaterpoliste: Hrvatska - SAD 8:2 (2:0, 3:0, 2:2, 1:0). Vaterpolo Arena. Suci: Caputi (Italija), Juhasz (Mađarska).

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Bošković 2, Dobud, Joković, Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno 1,  Barać 1, Hinić, Obradović 2, Vićan.

SAD: Moses, Varellas 1, Hudnut, Powers, Wright, Buckner, Beaubien, Azevedo, Bailey 1, Huten,  Smith, Mann, Lapin.

Igrač više: Hrvatska 11 (6), SAD 13 (1). Peterci: Hrvatska -, SAD 1 (-).

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale pobijedivši u četvrtfinalu SAD, a za finale će igrati protiv Crne Gore. Kada je u četvrtoj četvrtini  u jednoj akciji s igračem više Sandro Suko sjajno pronašao Damira Burića koji je bio precizan za 8:2 bio je to šlag na tortu sjajne utakmice u kojoj Amerikanci  nisu imali nikakve šanse. Dovoljno je reći da su Amerikanci prvi pogodak zabili nakon 18:27 minute igre, a prvog igrača više realizirali su tek iz 11 pokušaja 3:30 minute prije kraja treće četvrtine! Podatak koji sve govori. Amerikanci su se ponadali da kod 2:5 mogu nešto napraviti, ali Miho Bošković vratio je stvari na svoje mjesto, dok je Sandro Sukno četiri sekunde prije kraja treće četvrtine zabio za 7:2. Azevedo je krenuo u posljednji napad i potegnuo s centra, a suci su pokazali da je Bušlje blokirao s dvije ruke i dosudili su peterac. Azevedo je zabio pogodak koji je poništen budući da je američki vaterpolist ukrao previše prostora u izvođenju ove kazne.

Hrvatska je u prve dvije četvrtine igrala jednostavno briljantno. Teško se sjetiti kada su  izabranici Ratka Rudića u ovako važnoj utakmici odigrali nepogrešivo u obrani ostavivši Amerikance u situaciji da od osam igrača više u prve dvije  četvrtine nisu realizirali  niti jednog, najviše zahvaljujući sjajnom Josipu Paviću, ali i nevjerojatnoj  pokretljivosti u obrani što je rezultiralo s nekoliko odličnih blokova. U trenutku kada je  Hrvatska otvorila veću rezultatsku prednost suci su praktički u svakom napadu sudili  igrača više za SAD, no Amerikanci nisu imali rješenja.

Na drugoj strani Hrvatska je bila neumoljiva. Sandro Sukno nije realizirao igrača više na  otvaranju utakmice, ali kada je Damir Burić dalekometnim udarcem donio početnu prednost  bio je to početak vaterpolo rapsodije. Hrvatski vaterpolisiti nastavili su puniti mrežu  Amerikanaca s igračem više, tek krajem druge četvrtine jedna brza akcija nije urodila  plodom, ali vodstvo 5:0 nakon dvije četvrtine djelovalo je pomalo nestvarno.

Fotogalerija Sanjin Strukić/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.