FINALE NA 100 METARA

Fantastični Usain Bolt obranio zlato

Nedjelja, 05. kolovoza 2012. 22:58 Napisao/la  SC

Jeste li sumnjali? Jeste li zaista sumnjali?, ponavljao je Bolt nakon utrke u kojoj je istrčao 9.63 (olimpijski rekord)

 

Usain Bolt postao je drugi čovjek iza Carla Lewisa ('84, '88) u povijesti atletike, koji je uspio obraniti olimpijsko zlato u utrci na 100 metara. Bolt je pobijedio u Londonu u vremenu 9,63 čime je srušio vlastiti olimpijski rekord iz Pekinga.  

- Jeste li sumnjali? Jeste li zbilja sumnjali u mene?, ponavljao je slavodobitno Bolt dok je u svom stilu slavio pobjedu pred 80.000 ljudi.

- Kažem vam ljudi, za mene je to samo posao.  A kad je posao u pitanju, znam što treba raditi. Publika je bila izvanredna, osjećao sam pozitivnu energiju. Osjećam se izuzetno dobro, kazao je Bolt.

U utrci u kojoj je sedam trkača išlo ispod 10 sekundi srebrnu medalju osvojio je Yohan Blake. Boltov najveći suparnik i sparing-partner, aktualni svjetski prvak istrčao je 9.75.

- Usain je najbrži čovjek na svijetu! Osvojio sam srebrnu medalju, što čovjek može očekivati više, rekao je Blake.

Iza dvojice Jamajčana do bronce je dotrčao Amerikanac Justin Gatlin, koji je istrčao 9.79 ili samo stotinku brže od tragičara Tysona Gaya na četvrtom mjestu.

- Učinio sam sve što mogao, ovo je najbolje što mogu, rekao je Gay.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.