ODIGRALI BRILJANTNO POLUFINALE

OI Hrvatski vaterpolisti u finalu protiv Italije

Petak, 10. kolovoza 2012. 17:56 Napisao/la  SC

Hrvatska - Crna Gora 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2). Vaterpolisti odigrali još jednu sjajnu partiju uz granitnu obranu

HRVATSKA - CRNA GORA 7:5

Polufinale Olimpijskih igara: Hrvatska - Crna Gora 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2). Vaterpolo Arena. Suci: Flahive (Australija), Stavridis (Grčka).

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković 1 (1), Dobud, Joković, Buljubašić 1, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 2 (1), Barać, Hinić, Obradović, Vićan.

CRNA GORA: Šefik, Brguljan, Paković, Petrović, Drašković, Radović, M. Janović, N. Janović, Ivović 2, Zloković 1, Gojković 2, Jokić, Ščepanović.

Igrač više: Hrvatska 9 (3), Crna Gora 11 (2). Peterci: Hrvatska 2 (2), Crna Gora -.

Hrvatski vaterpolisti igrat će u finalu Olimpijskih igara protiv Italije, koja je u drugom polufinalu pobijedila Srbiju rezultatom 9:7.

Izabranici Ratka Rudića pobijedili su u polufinalu Crnu Goru 7:5. Kada je četredest sekundi prije kraja u situaciji s igračem manje Josip Pavić zaustavio pokušaj Vladimira Gojkovića slavlje je moglo početi.  Simbolično je bilo da je upravo Pavić zaključio priču, jer hrvatski vratar u polufinalu je bio ponovo sjajan. Hrvatska je i prije posljednje minute mogla riješiti pitanje pobjednika, ali nije realizirala dva napada s igračem više, a u isto vrijeme dopustili su kontru koju je realizirao Nikola Janović.

Crna Gora je povela nakon četrdeset sekundi realiziravši igrača više. Tko bi u tom trenutku mogao pretpostaviti da Crna Gora neće realizirati čak sedam idućih napada s igračem više, a pritom su u nekoliko navrata pogodili okvir vratiju. Dok su se Crnogorci mučili s realizacijom, Bušlje, Muslim i Buljubašić pogocima su najavili novu veliku utakmicu Hrvatske. U posljednjoj minuti druge četvrtine, jednu sjajnu akciju realizirao je Damir Burić za velikih 5:1.

Josip Pavić zaključao je vrata, a ono što nije uspio zaustaviti hrvatski vratar, zaustavio je okvir vratiju. Hrvatska obrana ponovo je bila sjajna, do kraja treće četvrtine Crna Gora je realizirala samo jedan od osam napada s igračem više! Teško se sjetiti kada je jedna ekipa ovako moćno djelovala u obrani. Crna Gora se probudila u drugom dijelu, ali kada je bilo najteže Hrvatska je izborila dva peterca koje su relizirali Bošković i Sukno (7:3). Crnogorci su se do kraja oslobodili u posljednjih osam minuta, ali sve je to bilo nedovoljno protiv moćne Hrvatske.

 

 Fotogalerija Sanjin Strukić i Igor Kralj