OI Rudić: Ne pamtim niti jedan olimpijski turnir na kojemu je jedna reprezentacija ovako dominirala

Nedjelja, 12. kolovoza 2012. 19:13 Napisao/la  SC

Ne može postojati bolji način za oproštaj od reprezentacije, kaže kapetan Samir Barać

Ratko Rudić osvojio je treću zlatnu olimpijsku medalju s trećom različitom reprezentacijom, što je još jedan u nizu jedinstvenih trofeja koje je osvojio izbornik vaterpolske reprezentacije:

- Ovo je na neki način kruna moje karijere. Od kada sam preuzeo hrvatsku reprezentaciju osvojili smo svjetsko i europsko zlato, eto sada i olimpijsko zlato. Ostvarili smo sjajne rezultate kakve je rijetko koja reprezentacija ostvarila. Meni je osobna satisfakcija da smo počeli raditi s određenim poteškoćama i s velikim ulaganjem u rad stigli smo do zlatne olimpijske medalje. Ne pamtim niti jedan olimpijski turnir na kojemu je jedna reprezentacija na ovako superioran način osvojila zlatnu medalju. Ni u jednoj utakmici nismo imali problema, u svima smo dominirali uključujući i finale protiv Italije. Jasno, imali smo na početku protiv Italije nekih problema, ali svaka utakmica ima svoju fizionomiju. Ovo mi je velika satisfakcija kao treneru, zahvaljujem ovim mladićima koji su uložili ogroman trud i mojem stručnom stožer bez kojega ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Svi zajedno smo kao skupina velikih entuzijasta došli do ovog rezultata, rekao je Ratko Rudić.

Samir Barač oprašta se od reprezentacije sa zlatom oko vrata:

- Osjećaj je fenomenalan, u ovo su uložene godine i godine rada. Ne može postojati bolji način za oproštaj od reprezentacije, kaže kapetan Samir Barać.

Damiru Buriću nakon finala nadmoć su priznali suigrači iz Pro Recca:

- Igrali smo cijeli turnir nevjerojatno, od početka do kraja smo dominirali, nitko nam ni blizu nije došao, zasluženo smo pobijedili. Nema tu tajne, dobri smo prijatelji, odradili smo vrhunske pripreme, a igrački smo znali da smo visoko kvalitetni. Ovo je rezultat svega toga, kaže Damir Burić

Vratar Josip Pavić u finalu je bio dodatno opterećen jednim obećanjem:

 - Ovo je ono po što smo došli u London, ispunjenje svih naših snova. Sinoć sam skoro počeo plakati kad mi je sin rekao da mu možda neću donijeti zlato. Sine, dolazi zlato!, kazao je Josip Pavić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.