OI Michael Phelps oprostio se od plivanja 18 zlatnom medaljom: Nisam mogao suspregnuti suze

Nedjelja, 05. kolovoza 2012. 11:09 Napisao/la  SC

Phelps je u štafeti 4x100 mješovito osvojio je četvrtu zlatnu Olimpijsku medalju u Londonu, 18 olimpijsko zlato u karijeri i ukupno 22. olimpijsku medalje

 

 

 

 

Bila je to večer za pamćenje. Michael Phelps je u štafeti 4x100 mješovito osvojio je četvrtu zlatnu Olimpijsku medalju u Londonu, 18 olimpijsko zlato u karijeri i ukupno 22. olimpijsku medalju. Bila je to ujedno zadnja utrka za Amerikanca koji je najavio povlačenje iz plivanja nakon Londona.

- Nakon ove medalje osjetio sam kako su suze počele navirati. Pokušao sam se suspregnuti, ali nisam mogao. Jednostavno sam htio upiti ove posljednje trenutke, rekao je Michael Phelps.

- Uspio sam staviti točku na "i" i nema boljeg načina za završiti karijeru. SAD nikada nije izgubio utrku na OI u ovoj mješovitoj štafeti. Jednostavno smo plivali kako znamo, dodao je Phelps.

- Uvijek sam govorio da nikada neću plivati s 30 godina. Htio sam se povući prije te granice, to sam uvijek ponbavljao. Sretan sam jer se mogu osvrnuti na karijeru i vidjeti što sam sve dobro napravio. Sada je jednostavno došao trenutak da nastavim sa životom, zaključio je Michael Phelps.