OLIMPIJSKE IGRE

OI Hrvatski vaterpolisti potvrdili prvo mjesto

Subota, 04. kolovoza 2012. 13:31 Napisao/la  SC

Hrvatska - Australija 11:6 (2:1, 3:1, 3:2, 3:2). Izabranici Ratka Rudića upisali su i četvrtu pobjedu

HRVATSKA - AUSTRALIJA 11:6

Utakmica 4. kola skupine A: Hrvatska - Australija 11:6 (2:1, 3:1, 3:2, 3:2). Vaterpolo Arena. Suci: Spiegel (Njemačka), Juhasz (Mađarska).

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 2 (1), Dobud 2, Joković 3, Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno 2 (1), Barać, Hinić 1, Obradović 1, Vićan.

AUSTRALIJA: Dennerley, Campbell, Cleland, Cotterill 1, Younger, Beadsworth, Roach, McGregor 1, Whalan 3, Woods 1, Howden, Miller, Clarck.

Igrač više: Hrvatska 10 (7), Australija 8 (2). Peterci: Hrvatska 2 (2), Australija -.

Hrvatski vaterpolisti upisali su i četvrtu pobjedu na Olimpijskim igrama nadigravši Australiju. Iako su Australci često znali zadavati probleme hrvatskim vaterpolistima, ovoga puta to nije bio slučaj. Izabranici Ratka Rudića upisali su tako i četvrtu pobjedu i sada čekaju protivnika u četvrtfinalu. Posljednja utakmica u skupini protiv Kazahstana nema nikakvu rezultatsku važnost.  Naime, Hrvatska je utakmicu otvorila vodstvom 2:1 nakon prve četvrtine. Iako su Australci bili ti koji su postigli prvi pogodak na utakmici i u nekoliko navrata dobro se obranili, činjenica da nisu najbolje koristili igrača više brzo je došla do izražaja.

Rudić: Kreću pripreme za četvrtfinale
- Krenuli smo usporeno, možda je to dijelom bilo zbog opuštanja zbog razlike u kvaliteti. Australija je ipak dobra ekipa koja igra anagažirano i fizički agresivno. Zadovoljan sam onime što smo pružili, bili smo dobri u obrani i u cjelini zadvoljavajuće. Sada smo i teoretski prvi i čekamo tko će biti idući protivnik u četvrtfinalu. Na najbolji mogući način smo završili prvi dio, od nedjelje ćemo se pripremati za četvrtfinale, rekao je izbornik Ratko Rudić.

Još kada se oslobodio Maro Joković i dalekometnim udarcem donio 3:1 bilo je samo pitanje trenutka kada će slomiti Australce. Sukno je 2:25 minute do kraja druge četvrtine realizirao igrača više (4:2), a nakon što Australija nije realizirala igrača više, Dobud je na drugoj strani izborio peterac kojega je realizirao Miho Bošković (5:2).

Nakon nešto mirnijeg uvoda u treću četvrtinu Sukno je nakon tri minute realizirao peterac za 6:2. I onda je uslijedio manji pad kojega su Australci iskoristili i zabili dva pogotka (4:6). I to je ujedno bilo sve, Obradović i Dobud vratili su u završnici treće četvrtine prednost na plus četiri 8:4, a razlika je u jednom trenutku narasla šest pogodaka prednosti (10:6).

Fotogalerija Igor Kralj/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.