OLIMPIJCI KOD PREMIJERA

Milanović: Ovo su rezultati truda i zalaganja, svaka čast!

Ponedjeljak, 13. kolovoza 2012. 19:10 Napisao/la  SC

Što se tiče naknada za sportaša, one su zaslužene, one će biti malo više nego simbolične, objasnio je Milanović

Osim što su londonske medalje proslavili sa navijačima, hrvatski olimpijci odradili su i prijem kod premijera Zorana Milanovića, koji je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatim hrvatske olimpijske ekspedicije.

- To su rezultati rada, truda i zalaganja. Svaka čast! Vi, koji ovdje stojite kao pobjednici, kao osvajači medalja, predstavljate sportove u kojima se teško radi i u kojima se ne dolazi baš do velikih novaca, objasnio je premijer, dodavši:

- Što se tiče naknada za sportaša, one su zaslužene, one će biti malo više nego simbolične, osiguravat će ljudima koji su osvojile olimpijske medalje jednu pristojnu budućnost, koristit će ih diskrecijskim pravom oni koji žele, oni kojima trebaju.

Hrvatski olimpijci vratili su se iz Londona sa šest medalja, od čega su tri bile zlatne, jedna srebrna i dvije brončane, ostvarivši najveći olimpijski rezultat otkad je hrvatske samostalnosti.

- Imam zapravo neizmjernu sreću i privilegiju da sam ministar u danima kada su naši olimpijci ostvarili najveći povijesni uspjeh od samostalne Hrvatske i osvojili šest medalja od čega tri zlatne. Drage olimpijke i olimpijci, ja vam se u svoje osobno ime, u ime Ministarstva i cijele Vlade zahvaljujem na tome. Kada ste odlazili poželio sam da donesete malo radosti - donijeli ste puno radosti i hvala vam na tome", objasnio je ministar Željko Jovanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.