OI: Petnaestogodišnja Litavka Ruta Meilutyte osvojila zlato na 100 metara prsno!

Ponedjeljak, 30. srpnja 2012. 23:00 Napisao/la  SC

Litavka je tek prije četiri mjeseca napunila 15 godina, a zlato je odnijela ispred deset godina starije Amerikanku Rebecce Soni. Na 100 leđno zlatna je bila 17-godišnja Amerikanka Missy Franklin

Litavska plivačica Ruta Meilutyte osvojila je zlato u disciplini 100 metara prsno, postavši najveća senzacija dosadašnjeg dijela Olimpijskih igara. Naime, Litavka je tek prije četiri mjeseca napunila 15 godina! U ponedjeljak je osvojila prvo veliko seniorsko odličje u karijeri za koju će se očito još čuti.

Meilutyte je velike stvari najavila već u kvalifikacijama i polufinalu, a priču je na najbolji mogući način zaključila u finalnoj utrci pobijedivši u vremenu 1:05.47 minuta. Litavka je iza sebe ostavila deset godina stariju Amerikanku Rebeccu Soni koja je i prije četiri godine bila srebrna, dok je brončana bila Japanka Satomi Suzuki.

U ponedjeljak je svoje prvo olimpijsko zlato osvojila i 17-godišnja Amerikanka Missy Franklin, koja je pobjedu odnijela na 100 leđno s američkim rekordom (58.33). Druga je bila Australka Emily Seebohm a treća Japanka Terakawu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.