KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska u nastavku pregazila Bahrein

Subota, 09. travnja 2016. 21:21 Napisao/la  SC

Druga utakmica kvalifikacija za OI: Hrvatska - Bahrein 33:22

Hrvatski rukometaši su  nakon očajnog prvog poluvremena sjajnom igrom u nastavku pregazili Bahrein s 33:22 u drugom kolu kvalifikacija za Rio.
 
Bila je to jedna čudna utakmica koju možemo podijeliti u dva posve različita čina. U prvom, Hrvatska je bila očajna. Blago rečeno očajna i ova je utakmica jako podsjećala na drugo kolo sad već mitskog Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003 protiv Saudijske Arabije.
 
U prvih 30 minuta nije se znalo koja je linija u hrvatskoj igri lošija. U obrani je curilo na sve strane (posebno je loš bio ''ministar obrane'' Jakov Gojun, koji je stalno gubio raspored i nije mogao pratiti svog igrača), dok su u napadu hrvatski reprezentativci stalno davali igračima Bahreina loptu u ruke, a ovi su iz laganih kontri zabijali. Da na vratima Hrvatske nije stajao danas čudesni Ivan Pešić, Hrvatskoj je prijetio debakl već u prvom dijelu.
Nakon jedne olako prodane lopte, Bahrein odlazi na 9:6, a izbornik Babić traži minutu odmora.
Nakon niza psovki Babić je zaurlao na svoje igrače:
 
''Ovo nije cirkus, pa jeste li vi normalni'', galamio je Babić, što je očito imalo efekta jer je u nastavku Hrvatska pokazala zašto je treća u Europi, a zašto je Bahrein ipak samo rukometna egzotika.
 
Hrvatska na odmor odlazi (s obzirom na prikazanu igru) sjajnih 14:14, a u nastavku smo gledali iživljavanje jedne momčadi nad drugom. Duvnjak, Kopljar i Štrlek u prve dvije minute nastavka rade seriju 3:0 i već je tada bilo jasno da je meč gotov, jedino je bilo pitanje s kojom će razlikom Hrvatska slaviti.
 
U 41. minuti prednost Hrvatske porasla je na pet golova (21:16). Kako je utakmica odmicala rukometaši Bahreina djelovali su sve umornije i Hrvatska je na kraju upisala uvjerljivu pobjedu 33:22, a najbolji u našoj reprezentaciji bili su vratar Ivan Pešić sa 18 obrana, te Manuel Štrlek sa 8 golova.
 
Hrvatskih 11 golova viška važno je za nedjeljni dvoboj protiv Norveške (18 sati), koja je protiv Bahreina slavila sa šest pogodaka razlike (35:29).
 
U drugom dvoboju subotnjeg programa (20.30 sati) igrat će Danska i Norveška, a rukometaši domaćina bi u slučaju pobjede osigurali odlazak na OI, jer su u prvom kolu bili bolji od Hrvatske (28:24).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.