Kvalifikacije za OI: Hrvatska se uvjerljivom pobjedom nad Norveškom plasirala na Olimpijske igre

Nedjelja, 10. travnja 2016. 21:03 Napisao/la  SC

Kvalifikacije za OI: Hrvatska - Norveška 27:21 (14:7)

Kvalifikacije za OI:

HRVATSKA - NORVEŠKA 27:21 (14:7)
 
HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Marić 1, Duvnjak 6, Kopljar, Gojun, Horvat 2, Buntić 4, Štrlek 2, Čupić 4 (2), Pavlović, Kozina 1, Mamić 2, Cindrić, Šebetić 4, Slišković
 
NORVEŠKA: Erevik, Espen; Sagosen 3, Kristensen, Myrhol 1, Hykkerud, Overby, Mamelund, Rambo, Jondal 6 (4), Bjornsen 5, Andre, Gullerud 3, O'Sullivan 1, Reinkind 2, Hansen
 
Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Norveška 10 minuta.
 
Sedmerci: Hrvatska 2 (5), Norveška 4 (5)

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Norvešku s 27:21 i izborila Olimpijske igre u Riju.
 
Hrvatski rukometaši su u ključnom dvoboju za plasman na OI odigrali bez greške i niti jednog trenutka njihova pobjeda nije bila upitna. Odabranici Željka Babića su briljantno otvorili utakmicu. Poveli su 5:0, imali 8:1, te 11:3.
 
Strašna obrana, suludo dobri napad i čudesni Stevanović otpuhali su norveške nade već nakon 10 minuta.
 
Norvežani su prvi gol na utakmici zabili u osmoj minuti, drugi u 13. minuti, a u prvih 20 minuta postigli su samo tri gola. Briljirao je Ivan Stevanović koji je u prvom poluvremenu sakupio 13 obrana. Stevanović je branio sve s crte, s krila, iz daljine.
 
Hrvatska obrana danas je za razliku od prvog poluvremena protiv Bahreina igrala sjajno, no ono što je i prošlo, branio je veliki Stiv.
 
Hrvatska je u prvom poluvremenu imala devet golova prednosti, a na odmor se otišlo rezultatom 14:7. Tu je utakmica bila prelomljena i u nastavku se igrao jedan ležeran, gotovo pa rekreativan rukomet, rukomet bez obrana. Međutim, i tada je Stevanović, čak i u trenucima kad je bio na streljani, branio i moguće i nemoguće.
 
Stevanović je u drugom poluvremenu dodao još pet obrana, za ukupno 18, a svoj obol je dao i Ivan Pešić s tri obrane. Hrvatski vratari su tako turnir u Herningu zaključili sa 48 obrana što je prosjek od 16 susreta po susretu. Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Domagoj Duvnjak sa šest golova, dok su Luka Šebetić, Ivan Čupić i Denis Buntić dodali po četiri gola. Kod Norvežana najefikasniji su bili Magnus Jondal sa šest i Kristian Bjornesen s pet golova.
 

Hrvatska je kvalifikacijski turnir u Herningu zaključila s dvije pobjede (Norveška, Bahrain) i porazom od Danske izborivši Rijo gdje će loviti treće zlato nakon Atlante (1996.) i Atene (2000.). Na posljednjim OI u Londonu 'kauboji' su bili treći, dok su u Pekingu (200.8) su bili četvrti. Jedine OI na kojima nisu nastupili bile su one u Sydneyju 2000. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.